Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Miliardieri Elon Musk, rrjet tunelesh për makinat elektrike

Las Vegas është vendosur të zgjerojë rrjetin e tij të transportit, por kësaj radhe, nëntokësor.

Sipas mediave të huaja, një kompani në pronësi të Elon Musk është duke zhvilluar një rrjet të tuneleve nën qytet, për të shpejtuar transportin në të gjithë zonën.

Plani i Musk është që të “popullojë” tunelet me automjete gjithë-elektrike Tesla (AEVs), që do të thotë se udhëtarët do të jenë në gjendje të udhëtojnë milje nën tokë me shpejtësi të jashtëzakonshme.

The Boring Company, të cilën Musk e zhvilloi për të “zgjidhur problemin e trafikut të shkatërrimit të shpirtit”. Dhe në këtë drejtim, Musk tashmë është në proces të ndërtimit të një “anije kozmike” nën Las Vegas Convention Center në Las Vegas, ku Tesla AEVs do të lëvizë vizitorët midis sallave të ekspozitës.

Këtyre “anijeve kozmike” u është dhënë leja për të transportuar deri në 16 persona në një kohë, me deri në 62 automjete në shërbim njëkohësisht.

Ky është projekti i parë tregtar për biznesin e infrastrukturës së titanit të teknologjisë, të cilin ai e themeloi në vitin 2016. Projekti i tunelimit në Convention Center në Las Vegas vlerësohet të kushtojë rreth 53 milionë dollarë, si pjesë e një zgjerimi shumë më të madh që kushton mbi 970 milionë dollarë.

Top Channel,  11.06.2020