Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Mazda tërheq 640 mijë makina, arsyeja: Motorri me naftë

Kompania automobilistike japoneze planifikoi të marrë mbrapsht rreth 640,000 automjete në rang global për të rregulluar problemet që ato kanë shfaqur, sidomos në lidhje me elasticitetin e valvuleve të përdorura në motorët e saj me naftë.

Prodhuesi japonez tha se do të tërheqë rreth 230,000 automjete dhe një total prej rreth 410,000 njësi në tregjet jashtë shtetit, duke përjashtuar Shtetet e Bashkuara, ku prodhuesi i automjeteve nuk i shesin modelet e naftës. Sipas Reuters, tërheqja e automjeteve të Mazda vjen pasi rivali i brendshëm Subaru javën e kaluar tha se do të tërheqë 400,000 automjete në nivel global për të rregulluar një defekt të projektimit në elasticitetin e valvuleve të përdorura në motorët e tij, shpenzimet për të cilat do të hanë në fitimin e plotë të automjetit.

Prodhuesit japonezë po përballen me probleme në rritje të kërkesës për cilësi duke filluar nga komponentët e gabuar në testimin e sjelljes së keqe, të cilat janë duke rritur kostot dhe duke ngritur pyetje rreth kontrollit të cilësisë.

Scan,  08.11.2018