Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Tesla rrit prodhimin në Kinë

Tesla pret të shpenzojë deri në 6 miliardë dollarë për fabrikat dhe pajisjet gjatë dy viteve të ardhshme, pasi rrit prodhimin dhe zhvillimin e automjeteve të reja, tha kompania në një deklaratë.

Prodhuesi i makinave elektrike tha se pret të shpenzojë  nën 2.5 miliardë dollarë në investimet kapitale për 2018 dhe $ 2.5 miliardë deri në $ 3 miliardë në vit gjatë dy viteve të ardhshme.

Tesla gjithashtu po planifikon të ndërtojë një fabrikë në Kinë, të cilën e quan Gigafactory 3, ku shpreson që përfundimisht të prodhojë 3.000 nga Modeli 3 më popullor i saj në javë. Afati kohor për objektivat e tij të prodhimit ishte “subjekt i një numri të pasigurive, duke përfshirë miratimin rregullator, kufizimet e zinxhirit të furnizimit dhe ritmin e sjelljes së fabrikës në internet.” Gigafactory 1 është fabrika e kompanisë pranë Clark, Nevada, ku bën bateritë dhe pjesët e trenit të Modelit 3 . Gigafactory 2 është centrali i saj diellor në Buffalo, Nju Jork.

Tesla planifikon të fillojë prodhimin e Modelit 3 në Shangai për të zvogëluar ndikimin e tarifave. Për shkak se Tesla aktualisht eksporton të gjitha automjetet e saj në Kinë, ajo ka qenë e prekur nga tarifat e ngurta, disa prej të cilave rezultojnë nga lufta tregtare midis Kinës dhe SHBA.

Kompania planifikon gjithashtu një mjet transporti të quajtur Modeli sportiv Y ; një kamionçinë; dhe një version i gjeneratës së dytë të Tesla Roadster që CEO Elon Musk ka thënë se do të jetë më i shpejtë se çdo makinë tjetër në rrugë. Gjithashtu po përpiqet të ndërtojë një biznes në sistemet e energjisë diellore. Në vitin 2016, Musk zbuloi një pllakë të planifikuar të kulmit që mund të mbledhë energjinë diellore, por kompania deri më tani ka dërguar vetëm disa sisteme.

Scan,  03.11.2018