Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Makinat elektrike, Kina kryeson listën për prodhim dhe shitje

Tregu global i makinave elektrike është mjaft i drejtpërdrejtë. Kina po ecën përpara duke udhëhequr listën ndërkohë që gjithë të tjerët janë ende prapa.

Kina përbën gjysmën e prodhimit dhe shitjes së makinave në botë, sipas hulumtimit të Këshillit Ndërkombëtar jo-fitimprurës për Transportin e Pastër (ICCT).

Kina prodhoi 595,000 nga 1.1 milion automjetet elektrike të prodhuara në të gjithë botën vitin e kaluar, dhe bleu pothuajse po aq shumë.

Kjo është më shumë se Evropa, Japonia dhe Shtetet e Bashkuara të kombinuara (edhe pse shumë prej tyre janë makina premium si  Model S dhe X i Tesla).

Scan TV,  13.06.2018