Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

energjia

Energjia, ndër të parët sektorë në hapësirë

Kompanitë në mbarë botën – në transport, eksplorim, energji, ndërtim- janë të gjithë duke kërkuar gjithnjë e më shumë mundësi për tu rritur në të ardhmen. Hapësira shpejt po bëhet një vend ku industritë që fuqizojnë ekonominë tonë…

Energjia merr investimet por nuk jep punë

Sektorët e tregtisë, hoteleve restoranteve, Call Center dhe agjencive imobilare panë rritjen më të madhe të punësimit gjatë periudhës 2010-2016. Sipas të dhënave të INSTAT të përpunuara nga Monitor, të punësuarit e në sektorin e tregtisë…

Kosova i shet energji Kinës

Kompania për Ditribuimin e Energjisë Elektrike KEDS brenda vitit eksporton miliona euro energji elektrike jashtë vendit. Vitin e kaluar ka eksportuar energji në vlerë prej 25 milionë eurove, kurse vetëm në tremujorin e tretë të këtij…

Energjia nga dielli, 11 kërkesa në muaj

Investimet në parqet diellore po shndërrohen në një nga bizneset më të preferuara në Shqipëri. Vetëm muajin tetor Ministria e Transporteve dhe Energjisë ka pranuar 11 aplikime nga kompanitë private për ndërtimin e parqeve fotovoltaike.…

Kosovë, sindikata: KEK nuk është në kolaps

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj priti sot në një takim përfaqësuesit e Sindikatës së pavarur të KEK-ut (SPEK), të cilët e njohën atë me sfidat dhe vështirësitë që po ballafaqohen gjatë punës së përditshme. Gjatë…

Ulja e eksporteve, shkak mineralet dhe energjia

Pas 8 muajsh radhazi me rritje të shpejtë, eksportet shqiptare u ngadalësuan në qershor. Instituti i Statistikave raportoi se muajin që lamë pas Shqipëria eksportoi 22.5 miliardë lekë mallra, një shifër kjo thuajse e njëjtë me atë të…

Energjia dhe aksidentet, ulen dënimet

Në tre vitet e fundit, gjykatat shqiptare kanë dënuar mbi 12 mijë e 200 vetë për vjedhjen e energjisë elektrike dhe drejtimin e parregullt të automjeteve. Shifrat janë bërë publike në raportin vjetor të prokurorisë për gjendjen e…

OEK: Pengesa më e madhe e bizneseve, energjia

Oda Ekonomike e Kosovës ka prezantuar sot një raport me titull “Si të fuqizohet sektori privat në Kosovë”. Raporti prezanton problemet kryesore me të cilat përballen bizneset në Kosovë dhe rendit ndër to koston e lartë të çmimit të…