Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Zv/ministri i pret në takim, naftëtarët: Sollën drejtoreshën e Gërdecit! Premtuan rishikimin e reformës

Naftëtarët në Ballsh protestuan sot sërish kundër reformës dhe mos marrjes akoma të pagës së luftës. Dy përfaqësues të naftëtarëve Xhuljana Hila dhe Astrit Sela u pritën në një takim nga zv/ ministri i Energjitikës Ilir Bejtja dhe administratori i ri i Albpetrolit, Gent Gazheli. Pas takimit, Hila deklaroi se kanë marrë garanci që reforma do të rishikohet dhe se nuk do të prekë vetëm administratën.

“Ka dalë vendimi i ministrisë që punëtorët të marrin pagën e luftës, dhe jo të detyruar për të ardhur në punë, ata që janë në prodhim do ta marrin pagën e plotë. Departamentet e rinj që solli zonja nga Tirana, ta harrojnë. Reforma do të rishikohet dhe prandaj ne kemi ardhur. Do të rrinë në punë njerëzit që kanë lidhje me naftën, jo ata që nuk e kanë haberin. Besoj te këto se e njoh zv/ ministrin. Unë nuk mund të them se dola 100% e bindur, por morëm garanci. Gjendja ku e katandisën është shumë e keqe. Problemi është pse arritëm deri këtu me menaxhimin e naftës. Nuk do të duhet të lëmë atë pseudo sindikatë që nuk ka lidhje me naftën, prandaj hymë ne. Sindikata këtu, nuk vijnë për interesat e popullit, sa vjedhin punonjësit dhe ikin. Problem ka qenë menaxhimi pastaj sindikata” tha ajo.

Ndërkohë që punonjësi tjetër që ishte në takim, Astrit Hila u shpreh se nga Tirana janë sjellë drejtues të uzinës njerëz pa arsimin përkatës dhe mbi të gjitha edhe të skeduar, mes të cilëve ai cilësoi drejtoreshën e burimeve njerëzore, që sipas tij ka qenë drejtoresha e Gërcedit.

“Ka pasur shumë abuzime për pikëzimin, drejtorë që na vijnë te burimet njerëzore, drejtoresha e Gërdecit më saktë, e skeduar. Drejtori teknik duhet të jetë i naftës, atij nuk e di cfarë është jurist, mësues. Drejtuesit teknikë duhet të jenë inxhinierë nafte, jo mësues fizkulture. Kriteret e pikëzimit kanë anomali, mungojnë 3-4 faqe. Jemi të gjithë me shkolla të larta, naftëtarë të vjetër, kriza është këshilltarët nuk i njohim fare, duhet të jenë naftëtarë. Nafta është e bllokuar, kryeministri duhet të vendosë që nafta në Ballsh ta vendosë në punë, të prodhojë dhe shesë pa taksa naftën vendase dhe të qarkullojë ekonomia. Gjendja e jashtëzakonshme e favorizon kryeministrin dhe punëtorët do të marrin rrogën, por kanë ardhur të paaftë. Unë kam tre diploma, por emri im del në xham. Zyrat në Tiranë të Albpetrolit po e marrin në qafë, nga Tirana këtu po humbasin shkresat. Rafineria është gati” deklaroi ai.

Shqiptarja.com  07.05.2020