Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Indi, kamionët po përdorin si karburant vajin e gatimit të McDonalds

A e keni menduar ndonjëherë se çfarë ndodh me vajin që përdoret për të gatuar ushqime të skuqura? E pra, në Indi kjo përdoret si lëndë djegëse. Mjeshtri Franchisee për restorantet e McDonald’s në perëndim dhe në jug të Indisë, Hardcastle Restaurants Pvt Ltd (HRPL), është duke përdorur si karburant vajin e përdorur për gatim në mënyrë që të fuqizojë flotën e saj të kamionëve të shpërndarjes në Mumbai.

Programi i biodiesel filloi si program eksperimental vitin e kaluar. Por tashmë kjo ka ardhur duke u përmirësuar për të mbuluar të gjitha 85 restorantet e McDonald’s në Mumbai. Më shumë se 35.000 litra vaj gatimi të përdorur po shndërrohen në bionaftë çdo muaj, duke ndihmuar për të kursyer më shumë se 420,000 litra naftë bruto çdo vit. HRPL është një degë e Westlife Development Limited, e cila është e listuar në Bursën e Bombeit.

Që nga shtatori 2017 Westlife Development Limited ka operuar, nëpërmjet HRPL, 265 restorante të McDonald’s në 36 qytete. “Ne besojmë fuqimisht në mbrojtjen e mjedisit tonë dhe kjo e bën qëndrueshmërinë dhe konservimin një pjesë të rëndësishme të veprimtarive tona në Indi”, tha Amit Jatia, nënkryetar i Westlife Development, në një njoftim për shtyp të hënën. “Ky është vetëm fillimi dhe ne do të vazhdojmë të mbrojmë mjedisin në vitet në vijim”, shtoi Jatia.

Masa u mirëprit edhe nga Shoqata Bionaftë e Indisë. Presidenti i saj, Sandeep Chaturvedi, tha se shoqata po inkurajonte “të gjitha kompanitë ushqimore të mësojnë nga kjo iniciativë dhe ta zbatojnë atë në modelin e tyre të biznesit.” McDonald’s ka plane ambicioze kur është fjala për qëndrueshmërinë dhe mjedisin. Në U.K., për shembull, kamionët e saj të shpërndarjes janë mundësuar nga bionaftë për 10 vjet.

Globalisht, gjigandi i ushqimit të shpejtë dëshiron të shkurtojë emetimet e gazrave të serrave në lidhje me restorantet dhe zyrat e saj me 36 për qind deri në vitin 2030, duke përdorur vitin 2015 si një vit kryesor. Ajo ka thënë se do të bashkëpunojë me të dy kompanitë dhe furnizuesit për të punuar në këtë drejtim.

Scan Tv,  30.07.2018