Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Tesla rregjistron një kompani të re në Kinë

Tesla ka regjistruar një firmë të re makinash elektrike në Shangai, pasi Kina po përgatitet të heqë rregullat për kufizimin e pronësisë së huaj të ndërmarrjeve të reja të automjeteve elektrike (NEV).

Kompania e re, Tesla (Shanghai) Co Ltd, u regjistrua më 10 maj dhe do të fokusohet në makina elektrike, pjesë rezervë dhe bateri.

Prodhuesi i makinave në SHBA ka qenë në negociata të zgjatura për të ngritur fabrikën e vet në Shanghai për të prodhuar automjete në vend, duke ndihmuar në forcimin e pozitës së saj në treg për makinat elektrike dhe për të shmangur tarifat e larta të importit.

Tesla aktualisht importon të gjitha makinat që shet në Kinë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ajo ka firma të tjera të regjistruara në Kinë, të fokusuara në shitje dhe kërkime.

Kina pritet të heqë kufijtë mbi pronësinë e huaj të ndërmarrjeve NEV këtë vit dhe të gjitha sipërmarrjet e automobilave deri në vitin 2022, një ndryshim i madh politikash në tregun më të madh të makinave në botë.

Analistët janë shprehur se përfituesit kryesorë të rregullave më të lira të pronësisë do të ishin krijuesit e NEV si Tesla.

Shefi i Tesla-s, Elon Musk, ka kritikuar më parë rregullat e ashpra të Kinës për bizneset e huaja, duke u shprehur se ata krijuan një ‘fushë të pabarabartë të lojës’.

Scan Tv,  15.05.2018