Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Nga Zvicra në Kinë me Tesla përmes Shqipërisë

Mbi 700 vjet pasi Marco Polo bëri rrugën drejt Kinës për arsye tregtare, rrjetin e vjetër të karavanëve të quajtur ‘Rruga e Mëndafshit’, një çift nga Gjermania vendosi se mund të bënte të njëjtën gjë me makinën e tyre elektrike Tesla.

Problemi kryesor do të ishte mungesa e stacioneve të karikimit, por Benedikt Ummen dhe e dashura e tij Magdalena Witty ishin të vendosur të bënin diçka që nuk e kishte bërë askush tjetër më parë.

“Motoja ishte që në fillim: ‘Dil jashtë Europës’. Ne donim të përjetonim sfida”, thonë ata.

Rruga do të kalonte nga Zvicra në Austri, Sloveni, Kroaci, Bosnje dhe Hercegovinë, e më pas Mali i Zi, Shqipëri, Kosovë, e Bullgari.

“Fillimi ishte shumë lodhës. Ne udhëtonim shumë gjatë çdo ditë dhe ishim gjithashtu të keqorganizuar”, thotë Ummen, i cili ka mbaruar për inxhinieri mekanike.

Nga mbulimi i rrugëtimit në Instagram, çifti duket se ka ndaluar edhe në Shkodër, në një servis.

Scan Tv,  14.09.2017