Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

zgjidhje

Konçesionet e naftës, ja zgjidhjet që po diskutohen

Viti 2018 duket të jetë një vit tejet dinamik për sektorin energjetik parë ky në disa dimensione, së pari vijimi i zbatimit të modelit të ri të tregut të energjisë elektrike, së dyti gazsjellësi TAP dhe gazifikimi dhe së treti rifreskimi i…

Gjendet zgjidhja për TEC-in e Vlorës

Pesë vjet pas ndërtimit, korporata elektroenergjitike ka arritur të gjejë një zgjidhje për të vënë në punë TEC-in e Vlorës. I përfunduar në vitin 2012, një defekt në tubacionin e ujit, që shërben për ftohjen e turbinës ka mbajtur peng…

Kukan: Trepça të zgjidhet në Bruksel

Kreu i delegacionit të Parlamentit Evropian për marrëdhëniet me Serbinë, Eduard Kukan beson se e ardhmja e Trepçës është një çështje e rëndësishme e cila duhet të adresohet në dialogun mes Prishtinës dhe Beogradit në Bruksel. Ai njëherit…

Qeveria e Kosovës ende pa përgjigje për Trepçën

Qeveria e Kosovës është zotuar se ligji për “Trepçën” do të miratohet brenda afatit. Këshilltari politik për ekonomi i kryeministrit Isa Mustafa, Valentin Toçi, ka thënë për “Kohën Ditore” se ata janë duke punuar ende në draftimin e…

OEK e shqetësuar për zgjidhjen e Trepçës

Oda Ekonomike e Kosovës (OEK) është e shqetësuar me vonesat në procedurat e zgjidhjes së statusit të gjigantin ekonomik kosovar Trepçës. OEK-u si asociacioni më i madhe i biznesit në Kosovë është duke përcjell me shqetësim procedurat e…

Veseli: Duhet gjetur zgjidhje për Trepçën

Nën organizimin e kryetarit të Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, sot në Prishtinë u mbajt Tryeza e punës “Ecuritë në transformimin e Trepçës”, në të cilën morën pjesë drejtues të tjerë të lartë të institucioneve, kryeministri…

OSHEE: 90% e ankesave, të zgjidhura

Në adresë të Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë Elektrike, OSHEE, për periudhën janar-mars 2016, janë depozituar rreth 407 ankesa, nga të cilat 205 ankesa për mbifaturim dhe 202 për afrofe nga abonentët në agjencinë e Lezhës. Nëse…

Zgjidhja për çmimin e naftës, Maqedonia

Shqiptarët e kanë gjetur zgjidhjen për të përballaur çmimin e lartë të naftës në vend. Blejnë naftë nga fqinjët dhe e shesin pak më shtrenjtë Diferenca e çmimeve të naftës dhe benzinës në shitje, mes Shqipërisë dhe Maqedonisë, është…

Kosova pa zgjidhje për termocentralin

Qeveria e Kosovës do t’i bëjë studim fizibiliteti Termocentralit “Kosova A”. Ky studim do t’i ndihmojë Qeverisë së Kosovës për marrjen e vendimit për të ardhmen e termocentralit më të vjetër që ende është në operim, shkruan sot Koha Ditore.…

Kosovë, qeveria nuk jep zgjidhje për qymyrin

Qeveria e Kosovës ende nuk i ka dhënë zgjidhje furnizimit me qymyr të termocentralit të ri me kapacitet prej 600 megavatesh. As Qeveria e as KEK-u nuk i kanë bërë studimet e nevojshme për hapjen e mihjes së re, që njihet si “Sibovci i…