Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

ulje

Ulen rezerat ujore, shkak thatësira

Thatësira që ka përfshirë vendin ka goditur rëndë sistemin energjetik, i cili bazohet tërësisht në burimet hidrike. Korporata Elektroenergjetike Shqiptare raportoi se prodhimi vendas i energjisë u ul me 26.3 për qind në gjysmën e parë të…

Ulet me 5 lekë/litër nafta në vend

Çmimet e naftës kanë shënuar një rënie me 4-5 lekë për litër ditët e fundit, pasi ishin rritur disa javë më parë.  Kastrati, operatori më i madh, e tregton naftën me 166 lekë dhe benzinën me 167 lekë, me një rënie prej 4-5 lekë për litër.…

Çmimi i energjisë, biznesi kërkon uljen

Përfaqësues të biznesit kundërshtojnë çmimin aktual të energjisë dhe kërkojnë rishikimin e tij nga Enti Rregullator i Energjisë. Nga tarifa më e lartë se kostoja për bizneset, subvencionohet çmimi nën koston, me të cilin u shitet energjia…

Çmimi i gazit ulet me 5 lekë/litër

Çmimi i gazit, që tregtohet në pikat e shitjes së karburanteve, ka shënuar një rënie me 5 lekë për litër gjatë ditëve të fundit. Në pjesën më të madhe të pikave të tregtimit, një litër gaz shitet me 62-69 lekë për litër, nga deri në 75 lekë…

Llambat inteligjente që ulin konsumin

Kompania AT&T, pasi prezantoi programin “Smart Cities” në CES 2017 në Las Vegas, do ta vërë në jetë projektin e saj në qytetin e San Diegos. Projekti i kompanisë AT&T është shumë ambicioz: të vendosë llamba inteligjente në çdo…

Fillon ulja e çmimeve të karburantit në vend

Pasi u rritën vetëm pak javë më parë, çmimet e naftës janë ulur me 5-6 lekë për litër ditët e fundit në disa nga pikat kryesore të tregtimit me pakicë. Është Kastrati, operatori më i madh në vend ai që reduktuar çmimin e karburanteve.…

Propozohet ulja e taksës për naftën

Shoqëria civile i ka nisur një propozim Kuvendit të Shqipërisë për të ulur nivelin e taksimit mbi naftës, që është arsyeja kryesore se pse çmimet e karburantit në vend janë ndër më të shtrenjtat në Europë. Ky propozim synojn që të unifikojë…

Biznesi i madh ul konsumin e energjisë

Konsumi i energjisë elektrike u ul me 2.3% në vitin 2016 sipas të dhënave të Entit Rregullator të Energjisë. Shifrat mbi bilancin e energjetik tregojnë se në vitin 2016 konsumi vendas i energjisë arriti ne 7,094,576 MW/h, ndërsa më 2015…

Ulet akciza e gazit në 8 lekë/litër

Përfundimisht akciza e gazit të lëngëshem që përdoret për automjetet do të jetë 8 lekë për litër. Dy aletatët kryesorë qeverisës, LSI dhe PS, ranë dakord për një reduktim të nivelit të prozuar nga financat prej 13 lekë për litër. Në…

OPEC ul prodhimin e naftës

Organizata e Vendeve Eksportuese të Naftës ka arritur marrëveshjen mes 14 vendeve anëtare për të ulur prodhimin e naftës, për herë të parë që nga viti 2008. Ministrat e naftës së OPEC konfirmuan se, referuar marrëveshjes, prodhimi i…