Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

zgjedhje

Mbi 100 kandidatë për bordin e Trepçës

Gjiganti metalurgjik “Trepça” vazhdon të përballet me vështirësi të mëdha të funksionimit edhe pas gati një viti e gjysmë nga miratimi i Ligjit për “Trepçën” në Kuvendin e Kosovës. Në tetorin e vitit 2016 deputetët e Kuvendit të Kosovës…

KEDS premton energji në çdo qendër votimi

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve dhe Kompania Kosovare për Distribuim dhe Furnizim me Energji Elektrike (KEDS) nënshkruan Memorandum Bashkëpunimi. Përmes këtij dokumenti, përcaktohen kushtet dhe mënyra e bashkëpunimit lidhur me furnizim me…

Kosovë, komisioni i zgjedhjeve memorandum me KEDS

Sot në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) nënshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit me Kompaninë Kosovare për Distribuim dhe Furnizim me Energji Elektrike (KEDS). Qëllimi i këtij Memorandumi është përcaktimi i kushteve dhe mënyrës së…

KEDS: Energji pa ndërprerje ditën e zgjedhjeve

Kompania Kosovare për Distribuim dhe Furnizim me Energji elektrike ka bërë të ditur se është mobilizuar komplet që të ofrojë siguri maksimale të furnizimit me energji elektrike për ditën e votimit, pra të dielën. "Gjendja e gatishmërisë…

Trump, qasje e re ndaj klimës

Presidenti i zgjedhur Donald Trump hodhi poshtë premtimin e fushatës për të burgosur Hillary Clinton, refuzoi çdo ide për konflikt interesi për shkak të perandorisë së tij të biznesit, kritikoi lëvizjen neonaziste që festoi fitoren e tij…

Trump trondit tregjet, bie nafta

Fitorja e Donald Trump duket se ka filluar të shkaktojë lëkundjet e para të ekonomisë, pasi rezultatet për triumf përballë Clinton kanë bërë që të tronditet bursa, pasi “Dow Jones” ra me 750 pikë. Aksionet e Tokios kanë rënë gati 5%,…

Trepça kërkon zgjidhje urgjente

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, sot ka zhvilluar një vizitë në ndërmarrjen “Trepça”, gjatë të cilës ka takuar menaxhmentin dhe punëtorët e saj. Kryetari Veseli gjatë takimit me drejtorin e “Trepçës”, Ahmet…

Energjia diellore, shton zgjedhjet e konsumatorit

Pothuaj në gjithë konferencat mbi energjinë e pastër në SHBA do të ketë një folës që krahason ndryshimet në industrinë e energjisë elektrike me revolucionin në telefoni. Në samitin për energjinë të organizuar nga Bloomberg, ish-zëvendës…

Kosovë, energji pa ndërprerje gjatë zgjedhjeve

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Fadil Ismajli dhe kryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Valdete Daka kanë nënshkruar sot memorandum bashkëpunimi në bazë të cilit MZHE merr përgjegjësinë të sigurojë furnizim të rregullt me energji…

Kur do shteti e bën dritë

Nëse jo për të ndërruar pushtetin, qytetarët e zonave më të thella të Kosovës do të dëshironin që të kishin më shpesh zgjedhje. Ditën kur ata votuan, për 24 orë nuk u aplikuan reduktime të energjisë. Veç një ditë para votimeve, fshatra të…