Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Tetor 5, 2017

Stabilizohet tregu i naftës

Çmimet e naftës janë stabilizuar në sesionin e sotëm, duke iu rikthyer fitimeve, për shkak të pritshmërive se, Arabia Saudite dhe Rusia do të shtyjnë në kohë marrëveshjen për uljen e prodhimit, përtej marsit të vitit të ardhshëm.…

Kosovë, mbrojtja e ajrit nxjerr qymyrin jashtë përdorimit

Ishte dhjetori i vitit 2016 kur qytetarët e Prishtinës u alarmuan për shkallën e lartë të ndotjes së mjedisit në kryeqytet. Duke u bazuar fillimisht në të dhënat e monitoruesit të cilësisë së ajrit nga Ambasada Amerikane në Prishtinë, u…

KEDS dërgon 10 studentë në Turqi për specializim

Edhe këtë vit, si tri vitet e mëparshme, 10 studentë të përzgjedhur të KEDS Academy IV udhëtuan për disa ditë vizitë në Stamboll të Turqisë. Qëllimi i këtij udhëtimi ishte njohja nga afër e kompanive prestigjioze Çalik Holding dhe Limak…

Minatorët, paga jo më pak se 200% e pagës minimale

Paga e punonjësve në miniera duhet të caktohet nga kontrata e punës, por jo më pak  se 200% e pagës minimale në shkallë vendi . Ky është propozimi i deputetit të  LSI, Përparim Spahiu, i sjellë në komision e Punës, Çështjeve Sociale dhe…

TAP to invest 800 mln euro in Albania in 2017-2020

The Trans Adriatic Pipeline Consortium plans to invest around 800 million euros for the period 2017-2020 in Albania, Albania project manager Shkëlqim Bozgo has declared. In overall, this project is expected to generate 1.5 billion euros…

TAP drejt fundit, mbyllet mbi 75% e punimeve

Konsorciumi i gazsjellësit Trans-Adriatik njoftoi se, në Shqipëri dhe Greqi ka përfunduar më shumë se 75% e volumit të punës. Mesa duket, në dy vendet punimet po ecin me ritme te përshpejtuara, duke sinjalizuar se, projekti do të përfundojë…