Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

pengesa

Itali, nuk ka më pengesa për TAP

Protestat e banorëve, të sindikatave apo edhe shoqatave ambientaliste në San Foca të Italisë, ishin kthyer në një kërcënim serioz për mbarëvajtjen e ndërtimit të gazsjellësit Trans Adriatic Pipeline (TAP). Por, më në fund, duket se gjithçka…

Çfarë e pengon zhvillimin e hidroenergjitikës

Ka shumë arsye për mungesën e zhvillimit të sektorit hidroenergjetik në Ballkan, përfshi këtu edhe Shqipërinë. Është Komisioni Europian që ka realizuar një studim mbi zhvillimin e sektorit hidroenergjetik e ku rendit potencialin e munguar,…

Ndërtimi i TAP, jo më pengesa

Ndërtimi i gazsjellësit TAP pritet të nisë zyrtarisht në 17 maj, me ceremoninë e inaugurimit që do të zhvillohet në Selanik të Greqisë. Me nisjen në zbatimit në terren të këtij projekti, ministri i Energjisë i Azerbajxhanit Natig Aliyev tha…

Energjia, barriera kryesore e biznesit kosovar

Furnizimi jo stabil me energji elektrike, kostoja e lartë e energjisë, korrupsioni dhe kostoja e kredive financiare, janë disa nga problemet thelbësore që bizneset i kanë deklaruar si pengesa për zhvillimin e biznesit në Kosovë.…

TAP kapërcen pengesa të vështira

Nga viti 2020 Evropa do të marrë gaz natyror nga Deti Kaspik përmes gazsjellësit Transadriatik TAP. Pas vështirësive të fillimit projekti po merr konture. Pikë qendrore: Moska mbetet jashtë. Duke anashkaluar Rusinë TAP do të sjellë gaz…