Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Shkurt 22, 2017

Nafta sot në tregje

Rritja e çmimeve të naftës në tregjet ndërkombëtare gjatë sesionit të së Martës është  reflektuar edhe në tregun me shumicë në vend gjatë ditës së sotme. Gjatë sesionit të sotëm, nafta me shumicë në dy portet e vendit shitet me 147.57 lekë…

OPEC sinjalizon marrëveshje më të gjerë

Çmimet e naftës janë konfirmuar pranë niveleve maksimale të muajit të fundit gjatë sesionit të sotëm, pasi OPEC dha sinjale pozitive sa i përket aplikimit të marrëveshjes së shkurtimit të prodhimit. Organizata e vendeve eksportuese…

KE, 14 mln euro për gazsjellësin TAP

Komisioni Europian do të alokojë rreth 14 milionë euro për gazsjellësin Trans-Adriatik. Ky fond do të përdoret për hulumtime në zonat arkeologjike duke garantuar kështu mos cënimin e tyre nga punimet e gazsjellësit që do të transportojë…

OSHEE, 4 mln USD investime në Lezhë

Një godinë në rrënim, e mbuluar vazhdimisht nga uji ishte deri dje nënstacioni elektrik i Lezhës. I ndërtuar që në vitet ’60-të dhe i pozicionuar nën nivelin e detit, gjendej e përmbytur edhe në shiun më të parë dhe në nivelin më të ulët të…

Minatorët kërkojnë zbatimin e ligjit për Trepçën

Minatorët e minierës së Trepçës në Stantërg, i kanë kërkuar Qeverisë së Kosovës që të fillojë së zbatuari Ligjin për kombinatin dhe të krijojë kushte më të mira të punës për ata. Isuf Beqiri, minator në minierën e Stantërgut që prej…

Biznesi i madh ul konsumin e energjisë

Konsumi i energjisë elektrike u ul me 2.3% në vitin 2016 sipas të dhënave të Entit Rregullator të Energjisë. Shifrat mbi bilancin e energjetik tregojnë se në vitin 2016 konsumi vendas i energjisë arriti ne 7,094,576 MW/h, ndërsa më 2015…