Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Nëntor 14, 2017

SHBA tërhiqet nga marrëveshja e Parisit mbi klimën

Shtetet e Bashkuara rikonfirmuan vendimin për t'u tërhequr nga Marrëveshja e Parisit mbi ndryshimet e klimës. Departamenti i Shtetit deklaroi se ShBA-ja ka ndërmend të tërhiqet nga Marrëveshja e Parisit menjëherë sapo të jetë e…

Zhvillimet sot në tregjet e naftës

Gjatë ditës së sotme, nafta me shumicë në dy portet e vendit shitet me 147.34 lekë për litër, në rënie me 0.72% në krahasim me sesionin e kaluar. Çmimi i pasqyruar është aktual dhe i referohet vetëm ditës së sotme. Luhatjet në çmimin e…

Bien çmimet e naftës

Çmimet e naftës shënuan rënie mëngjesin e ditës së sotme. Treguesit referencë për naftën e papërpunuar amerikane, WTI, ranë me 21 cent ose me 0.4 për qind dhe u tregtuan me 56.55 dollarë për fuçi. Treguesit referencë për naftën e…

Konçesionet e naftës, ja zgjidhjet që po diskutohen

Viti 2018 duket të jetë një vit tejet dinamik për sektorin energjetik parë ky në disa dimensione, së pari vijimi i zbatimit të modelit të ri të tregut të energjisë elektrike, së dyti gazsjellësi TAP dhe gazifikimi dhe së treti rifreskimi i…

KKT miraton hidrocentrale të reja

Këshilli Kombëtar i Territorit ka miratuar të paktën 16 vendime të reja në takimin e fundit, që sipas rendit të ditës është mbajtur në datë 10 nëntor. Ajo që bie në sy është miratimi i një sërë projekteve të reja në ndërtim, si dhe disa…

Detajet e HEC-it Moglica

Pas vizitës në hidrocentralin e Moglicës, Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri ka publikuar edhe një video ku paraqitet grafikisht projekti i Kaskadës së Devollit. 2 HEC-et që po ndërtohen prej vitit 2015, Moglica…