Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Mars 7, 2017

Snam: 270 mln euro për TAP

Kompania italiane e gazit, “Snam”, do të investojë 270 milionë euro për gazsjellësin  Trans-Adriatik. Këto investime përfshihen në planin 2017-2021 të kompanisë. “Snam” është një ndër kompanitë më të mëdha aksionere të gazsjellësit…

BE: Dritë jeshile projektit bërthamor rus

Komisioni Evropian ka miratuar gjatë ditës së djeshme një investim të Hungarisë, i cili mbështetet nga Rusia, për ndërtimin e dy reaktorëve bërthamorë pranë Brukselit. “Ky investim prej 12,5 miliardë euro, i financuar deri në 80 për qind…

BEI hedh sytë nga projekti TAP

Projekti i gazsjellësit Trans Adriatic Pipeline duket se gjithnjë e më shumë po tërheq vëmendjen e institucioneve financiare ndërkombëtare. Pas Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim duket se është radha e BEI-t (Bankës Europiane të…

Fairphone, smartphoni i parë ekologjik

Fairphone është një kompani që ndërton dhe projekton smartphone ekologjikë, ose më mirë me një ndikim të vogël në mjedis gjatë realizimit të pajisjes. Gjatë Mobile World Congress 2017 në Barcelonë, shoqëria deklaroi se dëshiron të realizojë…

Bien Brent dhe WTI

Çmimet e naftës së papërpunuar shënuan rënie ditën e sotme. Treguesit referencë për naftën e papërpunuar europiane, Brent, ranë me 11 cent ose 0.2 për qind dhe u tregtuan me 55.90 dollarë për fuçi. Treguesit referencë për naftën e…

MEI: Do të negociojmë me tregtarët e karburanteve

Pavarësisht kërcënimit të Shoqatës së Hidrokarbureve për pezullim të shitjes së naftës dhe benzinës nëse vendosen të tarifa të shtrenjta riliçensimi për pikat e karburanteve, Ministria e Energjisë shprehet e palëkundur se…