info@energjia.al
The typology of the residential building stock in Albania and the modelling of its low carbon transformation

The Typology of the Residential Building Stock in Albania and the Modelling of its Low-Carbon Transformation

The aim of this publication is to provide information that will assist in the design of energy efficiency and climate mitigation policies for the residential building sector in Albania. In order to carry out the analysis at sector level, the project designed and applied a bottom-up simulation model that is...

Autori: Regional Environmental Center
Të dhëna shtesë

decarbonisation modelling in the electricity sector

Decarbonisation Modelling in the Electricity Sector: Albania

This study assesses the effect of decarbonisation scenarios on the Albanian electricity system. The scenarios and assumptions used in the modelling were agreed with the main stakeholders in Albania (relevant ministries and electricity...

Autori: Regional Environmental Center
Të dhëna shtesë

Libri Energjia e Rinovueshme dhe Shqiperia

Energjia e Rinovueshme dhe Shqipëria – Analizë e Përgjithshme

Libri synon të japin një panoramë të plotë ligjore ndërkombëtare dhe kombëtare mbi sektorin energjetik, konkretisht energjinë e rinovueshme. Trajtimi i aspektit ligjor të këtij sektori, synon në thelb informimin në shërbim të ndërveprimit më të efektshëm ndërmjet sektorit publik dhe atij privat. Libri pasqyron përkufizimin se çfarë është energjia e...

Autori: Dorina DAJA
Të dhëna shtesë

Libri Nafta dhe Politika, Maksim Shuli

Nafta dhe Politika

Kush eshte i interesuar te njohe me hollesi se cfare eshte bere keto 20 vitet e fundit dhe cfare po behet sot, duhet te lexoje kete liber te mrekullueshem, te shkruar nga nje naftetar i angazhuar prej shume kohesh me naften, duke filluar nga kantjeri deri ne Drejtor i Pergjithshem,...

Autori: Maksim Shuli
Të dhëna shtesë

libri_gjeopolitika_energjetike

Gjeopolitika energjetike dhe siguria kombetare, qasje ne Ballkanin Perendimor dhe Shqiperia

Portali i Energjise nga sot fillon nje sherbim te ri te quajtur "Kendi Librit". Ketu ju mund te gjeni librat me tematike nga fushat e energjise, naftes, gazit dhe mjedisit. Jane te ftuar te gjithe te interesuarit qe te kontribuojne duke derguar materialet e tyre. Me poshte eshte prezantimi i librit...

Autori: Elton Qendro
Të dhëna shtesë