Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

zhvillim

Tepça, shtyllë e zhvillimit të Kosovës

Qeveria e Kosovës është e interesuar që Trepçën ta kthejë në këmbët e veta, ngase Trepça ka rëndësi të madhe për Kosovën. Kështu u tha sot kryeministri Ramush Haradinaj, anëtarëve të Bordit Mbikëqyrës të “Trepça, Sh. A.”, të kryesuar nga…

18 vjet pas luftës, Trepça nuk është rimëkëmbur

Tetëmbëdhjetë muaj pas miratimit të Ligjit për Trepçën, Qeveria e Kosovës më në fund ka arritur të emërojë gjashtë nga nëntë anëtarët e Bordit Mbikëqyrës të këtij kombinati, kurse tre të tjerë nga komuniteti serb pritet të zgjidhen pas…

Si do shpërndahet gazi i TAP në Shqipëri

Teksa projekti i gazsjellësit Adriatiko-Jonian ka hyrë në fazën finale të ndërtimit dhe pritet të transportojë gazin e parë në vitin 2020, qeveria shqiptare ka miratuar edhe planin e zhvillimit të sektorit të gazit natyror në vend. Në…

Zhvillimi i industrisë së minierave, i rëndësishëm

Fabrika e pasurimit të bakrit në minierën e Spaçit në Mirditë, një investim total prej 25 milionë dollarësh, është gati të nisë procesin e pasurimit të mineralit të bakrit, çka i rrit vlerën mineralit. Kryeministri Edi Rama u shpreh se…

MZHE po i hap rrugë zhvillimit të Trepçës

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka ka vizituar sot  Ndërmarrjem Trepça. "Në mëngjesin e sotëm, si pjesë e premtimeve për të rregulluar problemet e Trepçës, isha në vizitë në këtë ndërmarrje ku u takova me ekzekutivin dhe…

Kosovë, sektori i energjisë, parakusht për zhvillim

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka ka shpalosur politikat e ministrisë që drejton, me theks të veçantë për sektorin e energjisë, gjatë një ligjërate që ka mbajtur sot para studentëve dhe profesorëve të RIT-Kosovo-AUK në…

Kosovë, pasuritë nëntokësore, garantuese të zhvillimit

Kosova posedon pasuri të mëdha nëntokësore dhe mbitokësore, pjesa dërmuese e të cilave mbeten të pashfrytëzuara. Miniera dhe eksportues të mëdhenj, siç është Trepça, dikur kanë shitur produkte finale. Ndërsa gjendja e tyre sot është…

Dosja TAP

Shqipëria është një nga vendet ku ndërtimi i një gazsjellësi është më shumë se sfidues. Terreni i vështirë, paqartësia e pronësisë mbi tokën, burimet njerëzore të pakualifikuara e të pamësuara me standarde janë vetëm një pjesë e problemeve.…

Energjia, lokomotiva e zhvillimit ekonomik

INSTAT publikoi sot të dhënat për rritjen ekonomike të vitit 2016-s, e cila tejkaloi pritshmëritë, duke u konfirmuar në nivelin e 3.46%. Megjithatë, ajo që bie në sy është se gjatë vitit të lënë pas, vërehet një ndryshim në strukturën e…