info@energjia.al

Pesë vjet pas ndërtimit, korporata elektroenergjitike ka arritur të gjejë një zgjidhje për të vënë në punë TEC-in e Vlorës.

I përfunduar në vitin 2012, një defekt në tubacionin e ujit, që shërben për ftohjen e turbinës ka mbajtur peng deri më sot veprën që i kushtoi buxhetit një kredi 130 milion euro.

Për 3 vite rresht, KESH bëri shpallje publike për të përzgjedhur një kompani e cila do të bënte vlerësimin e dëmit dhe koston e riparimit, por askush nuk pati interes për të marrë përsipër këtë çështje.

Të kontaktuar nga Televizionin Klan, zyrtarë të korporatës thonë se tashmë ekspertizën për defektin e ka marrë përsipër BERZH, i cili është dhe një nga financuesit e kredisë për TEC-in. Pas vlerësimit të dëmit, do të jetë gjykata e arbitrazhit që do të vendosë se kush është fajtori në dëmtimin e veprës, kompania italiane që realizoi ndërtimin, apo shteti shqiptar.

TEC- i Vlorës nuk arriti të punonte asnjë ditë, pasi menjëherë pas marrjes në dorëzim, pësoi defekt. Ende dhe sot mosmarrëveshja mes firmës Tecimont dhe Shqipërisë nuk ka marrë zgjidhje, pasi mungonte vlerësimi financiar i dëmit.

Deri sot kjo vepër nuk ka dhënë asgjë për ekonominë shqiptare, por i ka marre KESH –t çdo vit rreth 1 milion euro për procesin e mirëmbajtjes.

Tv Klan,  20.03.2017

Kreu i delegacionit të Parlamentit Evropian për marrëdhëniet me Serbinë, Eduard Kukan beson se e ardhmja e Trepçës është një çështje e rëndësishme e cila duhet të adresohet në dialogun mes Prishtinës dhe Beogradit në Bruksel.

Ai njëherit tha se shpreson se Serbia së shpejti do të hap kapituj të rinj negociues me BE-në.

Duke folur në një intervistë për gazetën beogradase “Novosti” rreth një bisede me zëvendëskryeministrin serb në Qeverinë e Kosovës, Branimir Stojanoviq, Kukan deklaroi se zëvendëskryeministri serb ia ka shpjeguar qëndrimin e tij, por se është nevojshme për të dëgjuar qëndrimin e të gjithë partnerëve për të pasur një mendim përfundimtar, përcjellë Klan Kosova.

“Sepse unë nuk do të kisha dalë me konkluzione përfundimtare, por kjo është një çështje e rëndësishme. Kjo çështje duhet të jetë pjesë e bisedimeve të përgjithshme mes Beogradit dhe Prishtinës”, tha ai.

Telegrafi,  24.10.2016

Qeveria e Kosovës është zotuar se ligji për “Trepçën” do të miratohet brenda afatit.

Këshilltari politik për ekonomi i kryeministrit Isa Mustafa, Valentin Toçi, ka thënë për “Kohën Ditore” se ata janë duke punuar ende në draftimin e këtij ligji, pa konfirmuar datën se kur ai mund të nxirret për votim para deputetëve.

E këta të fundit, më kot kanë kërkuar përgjigje nga drejtuesit e qeverisë, në seancën e së enjtes, për arsyet e mosprocedimit të ligjit.

“Ky proces do të përfundojë brenda afateve të parashikuara kohore”, ka deklaruar Toçi, duke shtuar se deri në momentin kur të procedohet në Kuvend drafti, vazhdimisht ka hapësira për përmirësime.

E zyrtari për informim në Agjencinë Kosovare të Privatizimit (AKP), Veton Hajdini, ka thënë se nga e hëna e javës së ardhshme kompania që ka fituar tenderin, “HPC Ernest&Yong”, do të fillojë zyrtarisht të punojë për studimin e fizibilitetit për “Trepçën”.

Gazeta Express,  23.09.2016

Oda Ekonomike e Kosovës (OEK) është e shqetësuar me vonesat në procedurat e zgjidhjes së statusit të gjigantin ekonomik kosovar Trepçës.

OEK-u si asociacioni më i madhe i biznesit në Kosovë është duke përcjell me shqetësim procedurat e ngadalshme dhe të ngathëta në zgjidhjen e statusit të Trepçës dhe kërkon nga institucionet e vendit, Qeveria dhe Kuvendi i Republikës së Kosovës që të përshpejtojnë procedurat në nxjerrjen e ligjit mbi Trepçën në mënyrë që të pamundësohet likuidimi i njërit nga asetet më të vlefshme të vendit.

“Institucionet e vendit duhet bërë gjithçka që të respektohen afatet ligjore dhe të aprovohet ligji. Ndryshe do të ballafaqohemi me pasoja të mëdha dhe të parashikueshme”, ka thënë kryetari i OEK-ut Safet Gërxhaliu.

Ai angazhohet që përveç zgjidhjes së shpejtë të kësaj çështje të sigurohet edhe zgjidhje kualitative e cila do të mundësoj mëkëmbjen e Trepçës dhe krijimin e kushteve që kjo organizatë të jetë bartës i zhvillimit ekonomik të Mitrovicës dhe Kosovës.

Telegrafi,  09.09.2016

Nën organizimin e kryetarit të Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, sot në Prishtinë u mbajt Tryeza e punës “Ecuritë në transformimin e Trepçës”, në të cilën morën pjesë drejtues të tjerë të lartë të institucioneve, kryeministri Mustafa, ministra, deputetë të Kuvendit, ekspertë të njohur vendorë e ndërkombëtarë.

Sipas komunikatës zyrtare, Veseli, si nikoqir i tryezës, vuri theksin te nevoja e një konsensusi të brendshëm lidhur me “Trepçën”, i cili do të mbështetej në disa pika.

Ai tha se do të duhej të ketë një participim të sektorit privat në Trepçë, pa pjesëmarrje substanciale të të cilit nuk mund të ketë revitalizim të prodhimit, të minierave dhe të metalurgjisë.

“Kujdesi ndaj punëtorëve dhe komunitetit përreth kësaj industrie do të duhej të ishte maksimal. Këta punëtorë kanë sakrifikuar gjithçka nga vetja e tyre, jo vetëm për këtë industri. Për më tepër, ata ishin pararendës në çdo iniciativë për lirinë e vendit. Prandaj, ne duhet të jemi të ndjeshëm ndaj këtij procesi. Ndoshta do të duhet konsideruar edhe mundësinë që një pjesë e aksioneve të Trepcës t’u takojnë atyre”, theksoi kreu i Kuvendit.

Veseli shtoi se një kujdes i veçantë i duhet kushtuar edhe mjedisit, duke përmendur edhe eksploatimin në mënyrë të pamëshirshme të Trepçës, gjë për të cilën ai thotë se ndoshta edhe të ngrihet padi.

“Edhe ashtu kreditori me i madh në Trepçë është Qeveria e Kosovës dhe punëtorët e saj. Të tjerat do të duhet trajtuar me kujdesin më të madh, meqenëse kanë qenë në kohë të errëta dhe me shumë dilema të ndërlidhura me regjimin e Millosheviqit. Prandaj, na duhet një ekip më i mirë i ekspertëve ligjorë për ta mbrojtur kauzën tonë. Kështu që, në këtë strategji ne duhet të mendojmë urgjentisht për këtë punë. Në fakt, ndoshta do të duhej të ngremë padi për dëmet që i janë shkaktuar Trepçës dhe mjedisit përreth”, tha Veseli.

Telegrafi,  04.06.2016

Në adresë të Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë Elektrike, OSHEE, për periudhën janar-mars 2016, janë depozituar rreth 407 ankesa, nga të cilat 205 ankesa për mbifaturim dhe 202 për afrofe nga abonentët në agjencinë e Lezhës.

Nëse përllogarisim numrin e faturave të lëshuara për 3 mujorin  në agjencinë e Lezhës, rreth 65 mijë fatura të lëshuara,  në raport me 20 mijë abonentë aktivë që ka  kjo agjenci, rezulton se vetëm 0.6  përqind e totalit të faturave janë ankimuar pranë zyrave të kujdesit ndaj klientit të OSHEE. (0.3% e zë mbifaturimi)

Nr. i ankesave te zgjidhura  per 3 mujorin e pare te 2016  eshte ne linje me zgjidhshmerine e ankesave te OSHEE’s ne masen qe kalon 90%

OSHEE thekson se për cdo rast të evidentuar për mbifaturim, ka marrë masa ndëshkimore ndaj lexuesve, gjithashtu ka sistemuar të gjitha rastet e konstatuara të drejta.

Nga ana tjetër, OSHEE u bën thirrje të gjithë abonentëve të cilëve u është refuzuar ankesa pas shqyrtimit e verifikimit korrekt nga ana e specialistëve tanë, të kryejnë pagesat e faturave të ankimuara, me qëllim që të mos penalizohen si debitorë ndaj kompanisë.

energjia.al  27.04.2016

Shqiptarët e kanë gjetur zgjidhjen për të përballaur çmimin e lartë të naftës në vend. Blejnë naftë nga fqinjët dhe e shesin pak më shtrenjtë

Diferenca e çmimeve të naftës dhe benzinës në shitje, mes Shqipërisë dhe Maqedonisë, është rreth 60 lekë. Kjo ka bërë, që drejtuesit e mjeteve në zonën kufitare të udhëtojnë drejt Maqedonisë për t’u furnizuar me naftë, ku paguajnë vetëm 90 lekë për litër, nga 158 lekë që e blejnë në Shqipëri.

Pikat e karburantit në Maqedoni, që ndodhen afër me kurifin e Shqipërisë, 50 për qind të xhiros ditore e kanë vetëm prej drejtuesve shqiptarë të automjeteve, te cilet përdorin të gjitha mënyrat për të rritur volumin e serbatorëve të makinave, amdje I modifikojnë automjetet duke u vendosur serbatorë shtesë

Në rajon, Shqipëria mban çmimin record të karburanteve, ndërkohë që fqinjët tanë e ndjejnë uljen botërore, që ka pasur ari i zi në 2 vitet e fundit. Emisioni Fiks Fare përcolli mbrëmjen e djeshme mënyrën se si e shfrytëzojnë këtë fakt banorët e zonave kufitare. Ata falë edhe pozicionit të tyre gjografik kanë gjetur zgjidhjen. Makinat e tyre I furnizojnë me karburant ne shtetet fqinjë, madje bëjnë edhe tregti duke e shitur këtë naftë kontrabandë.

Gazetarët e fiksit morën rrugën dhe u nisën drejt pogradecit, ku taksixhiu pogradecar që i shoqëronte u tregonte mënyrën se si disa njerëz kishin gjetur një mënyrë të re për të bërë biznes, atë të shitjes së naftës pa paguar taksa dhe më lirë. Ai u pohon atyre se rreth 100 makina shkojnë në Strugë dhe ngarkohen me naftë , që më pas të vijnë e ta tregtojnë në Shqipëri.

Në tregun e fruta perimeve në Korçë gazetarët e Fiksit gjejnë edhe naftë me një çmim të arsyeshëm 130 lekë/litri. Naftë e marrë nga Mqedonia dhe që shitet fare lehtë në tregun e fruta perimeve në Korçë. Gazetaret pasi blejnë 2 bidona me naftë përkatësisht një 21 litra dhe tjetrin 22 litra , i kërkojnë tregtarit nëse ai mund t’u sjellë më shumë. Një sasi prej 200 ose 400 litrash. Pasi shkëmbejnë numrat mjafton që gazetarët, të shtirur si tregtar, ta njoftojnë një ditë më parë dhe sasinë e kërkuar e kanë në destinacion.

Më pas gazetarët i drejtohen Strugës,ku bisedojnë me punonjes të një pike garburanti. Ai u shpjegon arsyen, se pse shume shqiptarë furnizohen me karburant në Maqedoni, madje aq sa edhe për ta tregtuar. Përveç çmimit të ulët prej 65 cent ose 90 lekë të naftës e importuar nga Greqia , tjetër arsye është se Maqedonia e ka akcizën e arit të zi më të ulët se Shqipëria. Në pamjet e sjella mbrëmjen e djeshme nga Fiksi, duken qartë makinat me targa shqiptare në rradhë për t’u furnizuar me karburant. Kishte edhe nga ata që donin ta shfrytëzonin në maksimum serbatorin e makinës , duke e ngritur në kriko, për të nxënë sa më shumë karburant në të. Por edhe hipja në bordurën e pompës, apo trotuarë, është një alternative e mundshme. Madje nevoja ka bërë që njerëzit të gjejnë edhe përshtatje të tjera, ku serbatorin e një makine me benzinë (serbatori i tyre është i madh) t’ua modifikojnë makinave me naftë. Në pamundësi për t’u zëvendësuar sebratorët, njëri nga shoferët në video pohon se e frynte serbatorin me kompresor, për qellimin e vetëm, të marr sa më shumë litra në të.

Për Strugën, si qyteti i parë më i afërt, nuk është më fenomen blerja e karburantit nga korcarët apo pogradecarët. Dy prej shoferëve të pyetur nga gazetarët e Fiksit jo vetëm që e mbushnin makinën me karburant , por mbushin edhe bidona, që t’i kenë rezervë.

I njëjti fenomen ndodh edhe në Resnje. Makina të shumta me targa shqiptare mbushen me karburant dhe bidona nga 20 litra. Edhe pse shoferët e pohojnë që nuk u lejohet në doganë të kalojnë bidona me naftë, pamjet tregojnë qartë se policët doganor mbyllin sytë përpara këtij fakti.

Çmimi i naftës këto dy vitet e fundit ka rënë ndjeshëm në tregun ndërkombëtar, por në Shqipëri kjo ulje nuk është pasqyrur shumë. Kjo vjen për shkak të taksave të larta. Paralelisht me çmimin , taksat mbi hidrokarburet është rritur me shpejtësi duke e mbajtur çmimin kostant. Taksat e karburanteve në Shqipëri zënë mbi 65% të çmimit fundor, kjo ka bërë që Shqipëria të jetë një nga vendet me çmimin më të lartë të naftës në rajon e më gjerë.

Gazeta Dita, 09.02.2016

Qeveria e Kosovës do t’i bëjë studim fizibiliteti Termocentralit “Kosova A”. Ky studim do t’i ndihmojë Qeverisë së Kosovës për marrjen e vendimit për të ardhmen e termocentralit më të vjetër që ende është në operim, shkruan sot Koha Ditore.

Për rindërtimin e saj interesim ka shprehur kompania gjermane “Bilfinger”.

Gazeta ka mësuar se edhe kompania “General Electric” ka përgatitur plan konkret për modernizimin e njësisë A2, që prej kohësh nuk është në funksion.

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci, ka thënë se ka ardhur koha që këtij termocentrali t’i bëhet një studim, i cili do të tregojë opsionet më të mira për këtë projekt. Sipas tij, regjenerimi i termocentraleve ekzistuese është paraparë edhe në programin qeveritar.

Kryetari i Komisionit Parlamentar për Zhvillim Ekonomik, Muhamed Mustafa, ka kërkuar që brenda një kohe të shkurtër të merret vendimi për “Kosovën A”, pasi, sipas tij, janë edhe gjashtë vite deri në lëshimin në punë të termocentralit “Kosova e Re”.

Berat Rukiqi, kryetar i Bordit të KEK-ut, ka thënë se Termocentrali “Kosova A” nuk mund të zëvendësohet me ndërtimin e një termocentrali 500 megavatesh.

Telegrafi,  07.12.2015

Qeveria e Kosovës ende nuk i ka dhënë zgjidhje furnizimit me qymyr të termocentralit të ri me kapacitet prej 600 megavatesh.

As Qeveria e as KEK-u nuk i kanë bërë studimet e nevojshme për hapjen e mihjes së re, që njihet si “Sibovci i Madh” që do ta furnizonte me qymyr termocentralin e ri.

Në mungesë të studimeve të nevojshme për cilësinë e linjitit, për investimet e nevojshme për funksionalizimin e mihjes nuk dihet as çmimi që pronari i termocentralit të ri do t’ia paguajë shteti për një ton qymyr.

Kostoja e pagesës së qymyrit është njëra nga pikat që do të përcaktojë çmimin e energjisë së prodhuar në termocentralin e ri, e të cilin në fund e paguan qytetari i Kosovës, përcjell koha.net.

Qeveria e Kosovës po planifikon të nënshkruajë marrëveshjen për furnizim me qymyr me kompaninë që do të ndërtojë termocentralin e ri pa e përcaktuar çmimin, elementin kryesor të secilës kontratë për shitblerje.

Telegrafi,  24.08.2015

Problematikat e vërejtura e të raportuara nga pushues të ndryshëm në mbarë vendin lidhur me energjinë elektrike, furnizimin me ujë apo trajtimin e mbetjeve janë risjellë në vëmendje nga Lëvizja Socialiste për Integrim, pjesë e mazhorancës qeverisëse dhe e kabinetit qeveritar.

Kreu i grupit parlamentar të LSI-së, Petrit Vasili, në një dalje për mediat i bëri apel qeverisë për të ndërhyrë menjëherë për zgjidhjen e këtyre problematikave. Vasili theksoi nevojën e forcimit të bashkëpunimit mes qeverisjes qëndrore dhe asaj vendore për zgjidhjen e problematikave më të cilat përballen miliona pushues në mbarë vendin.

Në përgjigje të interesit të gazetarëve, kreu i grupit parlamentar të LSI-së u ndal edhe në diskutimet që po zhvillohen sëfundmi lidhur me ndryshimin e skemës së tatimit mbi të ardhurat.

Vasili evidentoi se çdo ndryshim i politikave fiskale duhet të ndërmerret pas analizës, nëse ato do të mund të prodhojnë rritje ekonomike të qëndrueshme apo jo. Sa i përket rënies së konstatuar të të ardhurave nga tatimet e doganat, përfaqësuesi i LSI-së evidentoi se duhet një analizë e thellë dhe se më pas duhen bërë edhe ndryshimet apo reflektimet e nevojshme.

Scan TV,  11.08.2015