Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

tubacion

SOCAR do ndërtojë tubacion gazi nga Fieri në Vlorë

Kompania shtetërore e naftës në Azerbajxhan, SOCAR, do të ofrojë shërbime të dizajnit inxhinierik në Shqipëri, sipas marrëveshjes së nënshkruar midis SOCAR Balkans dhe kompanisë Albgaz të Shqipërisë në Baku, bëri më dije SOCAR në një…

TAP nis hapjen e mikro-tunelit në Skrapar

Gazsjellësi Trans Adriatik, TAP, organizoi në Çorovodë ceremoninë e fillimit të punimeve për hapjen e mikro-tunelit prej 1.5 kilometrash, i cili do të bashkojë segmentin lindor me atë perëndimor të gazsjellësit në Shqipëri. Të pranishëm në…

TAP shtron 80% të tubacioneve në Shqipëri

Konsorciumi i gazsjellësit Trans-Adriatik njoftoi së fundmi se, mbi 80% e tubacioneve në Shqipëri dhe Greqi tashmë janë shtruar. Bëhet fjalë për 615 kilometra tubacione nga 765 që është i gjithë rrugëtimi i gazsjellësit. Këto tubacione…

BERZH, 500 mln euro kredi për TAP

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) pritet të diskutojë mundësinë e caktimit të kredisë prej 500 milionë euro për projektin Trans Adriatic Pipeline (TAP) deri në fund të vitit 2018, bëjnë me dije mediat vendase, nga burimet…

TAP drejt përfundimit, çdo ndodhë më pas

Konsorciumi Trans Adriatic Pipeline (TAP) tha së fundmi se ka përfunduar shtrimin e mbi 80% të tubave përgjatë projektit të Korridorit Jugor të Gazit në Shqipëri dhe Greqi. Rreth 620 km nga 765 km tubacione tashmë është shtruar në…

Video, masat për ndikimet mjedisore nga TAP

Gazsjellësit Trans-Adriatik AG ( TAP AG) ka publikuar një video të re ku tregon zbatimin e një numri iniciativash dhe masash që po ndërmerr për të shmangur ndikimet në mjedisin në të cilin po punohet. Në përputhje me kuadrin rregullator…

Autoritetet sigurojnë vendin e ndërtimit të TAP në Itali

Agjencitë lokale të zbatimit të ligjit po sigurojnë vendin e ndërtimit të tubacionit Trans Adriatik (TAP) në Italinë Jugore, tha konsorciumi i TAP AG në faqen e tij të Twitter. “Është një përparësi për të siguruar sigurinë e punëtorëve…

Lidhen 78% e tubave të TAP në Shqipëri e Greqi

Konsorciumi i TAP AG njoftoi përmes Twitter- it se më shumë se 78 për qind e tubave janë lidhur përgjatë rrugës së tubacionit Trans Adriatik (TAP) në Greqi dhe Shqipëri. Sipas konsorciumit, shtrirja e tyre ka përfunduar në 598 kilometra…

TAP, dorëzohen në Greqi turbinat e gazit me kompresor turbo

Pas pajisjes së plotë me tubacione, në Greqi janë dorëzuar edhe komisionet e para të turbinave të gazit me kompresor turbo që do të instalohen në stacionin e kompresorit të tubacionit Trans Adriatik pranë Kipoi-t. “Më 17 tetor, njësia e…