Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

trepça

KPMM kërcënon Trepçën me padi

Kryesuesi i Bordit të Komisionit për Miniera dhe Minerale (KPMM), Musa Shabani, ka kërcënuar se do ta çojë në Prokurori ndërmarrjen “Trepça” për shkak të borxhit prej 10 milionësh. Drejtori i Trepçës Ahmet Tmava ka thënë se borxhi i…

Britanikët përjashtohen nga Trepça

Më 10 tetor të vitit të kaluar kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj dhe ambasadori Britanik në Kosovë, Ruairí O’Connell, i kishin vënë firmat e tyre në një memorandum mirëkuptimi. Ata u morën vesh që Ambasada të asistonte në rekrutimin…

Mbi 100 kandidatë për bordin e Trepçës

Gjiganti metalurgjik “Trepça” vazhdon të përballet me vështirësi të mëdha të funksionimit edhe pas gati një viti e gjysmë nga miratimi i Ligjit për “Trepçën” në Kuvendin e Kosovës. Në tetorin e vitit 2016 deputetët e Kuvendit të Kosovës…

Trepça merr liçencat për katër miniera

Duke e parë si interes të përgjithshëm publik, si dhe duke pas për bazë aspektin ekonomiko- social të zhvillimit, Komisioni i Pavarur Për Miniera dhe Minerale në një takim ad hoc shqyrtoi kërkesat e ndërmarrjes Trepça për licenca të…

Borxhet e Trepçës marrin të tatëpjetën

Komisioni i Pavarur për Miniera dhe Minerale, ka mbajtur konferencën e fundvitit me ç’rast është thënë që ende ka nevojë për punë në këtë sferë, dhe njëra ndër sfidat kryesore mbetet  gjiganti metalurgjik “Trepça”. Investimet në Trepçë…

Mungesa e bordit mund ta falimentojë Trepçën

Qeveria e Kosovës ende nuk ka përfunduar procedurat për zgjedhjen e borditmbikëqyrës të kompleksit metalurgjik Trepça, që do të mundësonte zbatimin e Ligjit për Trepçën i cili ka hyrë në fuqi një vit më parë. Bordi mbikëqyrës i Trepçës,…

MZHE po i hap rrugë zhvillimit të Trepçës

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka ka vizituar sot  Ndërmarrjem Trepça. "Në mëngjesin e sotëm, si pjesë e premtimeve për të rregulluar problemet e Trepçës, isha në vizitë në këtë ndërmarrje ku u takova me ekzekutivin dhe…

Këtë muaj hapet konkursi për bordin e Trepçës

Qeveria e Kosovës duket se nuk do të rrijë më duarkryq kur bëhet fjalë për funksionimin  e gjigantit ekonomik kosovar “Trepça”, kjo duke u bazuar në ligjin e miratuar në Kuvendin e Kosovës para gati një viti, shkruan Gazeta “Zëri”. Që kur…

Trepça i zhvat para buxhetit të shtetit

Miratimi i rishikimit të projektligjit për buxhetin e 2017-së, në një ndër pikat kryesore të tij ka paraparë edhe mbulimin e shpenzimeve të cilat rrjedhin nga kontrata për planin e riorganizimit të Trepçës në shumën prej 598 mijë e 920 euro…

Ndërpritet greva e minatorëve të Trepçës

Ministri i Zhvillimit Ekonomik Valdrin Lluka ka arritur një marrëveshje me minatorët e Minierës së Stantërgut, me të cilën ndërpritet greva e tyre, e nisur dje, ndërsa brenda 10 ditësh kërkesat e minatorëve do të trajtohen nga institucionet…