Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

tregu

Tregu ballkanik i energjisë nis me Shqipërinë

Shqipëria, Mali i Zi, Serbia dhe Italia do të bëhen pjesë e projekteve pilot të bashkimit të parë të tregut të përbashkët rajonal të energjisë.  Shtetet e dhanë dakordësinë në Forumin e Sekretariatit Europian të  Energjisë që u zhvilluara…

Kosovë, në prill liberalizohet tregu i energjisë

Zyra e Rregullatorit të Energjisë organizoi sot një tryezë diskutimi për Liberalizimin e Tregut të Energjisë. Ushtruesi i detyrës së kryesuesit të Bordit në ZRRE, Krenar Bujupi, theksoi se qëllimi i kësaj konference është për…

Çmimet e energjisë do përcaktohen nga tregu i lirë

Tregtarët e energjisë (furnizuesit) dhe konsumatorët fundore do të do të shkëmbejnë energji elektrike me çmime të parregulluara sipas një rregullave të reja të tregut të energjisë, të cila janë në proces miratimi nga Enti rregullator i…

MEI, tryezë për liberalizimin e tregut të energjisë

Ministria e Energjisë dhe Industrisë organizoi sot një tryezë me përfaqësues të dhomave të tregtisë dhe biznesit ku u diskutua mbi liberalizimin e tregut të energjisë elektrike. Të pranishëm ishin përfaqësues nga Enti Rregullator, OSHEE,…

IEA: Kërkesë-oferta për naftën balancohet në 2017

Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë (IEA) deklaron se një marrëveshje për uljen e prodhimit e vendeve anëtare dhe jo të OPEC, do të kishte ndikim të limituar dhe tregjet nuk kanë gjasa të ribalancohen deri në 2017-ën. Agjencia, që mbikqyr…

Diskutohet modeli i ri i tregut dhe bursës së energjisë

Ministri i Energjisë dhe Industrisë Z.Damian Gjiknuri mori pjesë sot në takimin e grupit që po punon për projektin e krijimit të Bursës Shqiptare të Energjisë dhe Modelin e ri të Tregut. Në takimin ku u prezantua studimi i bërë nga…

Çmimi i naftës dhe sanksionet ndaj Iranit

Çmimet e naftës u ulën dhe më pas shënuan rritje në tregjet globale, ndërsa tregtarët e naftës po analizojnë ndikimin e mundshëm të rihyrjes në tregjet botërore të naftës iraniane, deri tani e bllokuar nga sanksionet ndërkombëtare. Çmimi…

Qeveria, nismë për krijimin e bursës së energjisë

Pas miratimit të Ligjit të ri për Sektorin e Energjisë Elektrike, Shqipëria po ndërmerr hapat konkrete për liberalizimin e tregut të energjisë. Ligji përcakton një kalendar të qartë se në çfarë mase dhe në cilat afate do të realizohet hapja…