Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

territor

KKT jep 11 leje për HEC-e të reja

Agjencia Kombëtare e Planifikimit të Territorit (KKT) ka marrë disa vendime të reja lidhur me lejet e reja për ndërtimin e HEC-eve, shtëpitë zëvendësuese për sistemimin e familjeve të prekura nga ndërtimi i HEC-et, antenave për kompanitë…

KKT miraton hidrocentrale të reja

Këshilli Kombëtar i Territorit ka miratuar të paktën 16 vendime të reja në takimin e fundit, që sipas rendit të ditës është mbajtur në datë 10 nëntor. Ajo që bie në sy është miratimi i një sërë projekteve të reja në ndërtim, si dhe disa…

KKT miraton lejet për disa HEC-e

Më poshtë lista e plotë e vendimeve të marra nga KKT (16 tetor 2017) Për miratimin e Planit të Përgjithshëm Vendor të Bashkisë Vlorë. Për miratimin e Planit të Përgjithshëm Vendor të Bashkisë Himarë. Për miratimin e Planit të…

Nafta po hyn në territor irracional

Tregjet botërore të naftës kanë shkelur në heshtje një pengesë të rëndësishme teksa ato ranë gati 30 për qind në nën 30 dollarë për fuçi në javët e para të 2016, duke kaluar linjën e mjegullt që ndan përgjigjen racionale ndaj bazave nga një…

Thaçi: Trepça është e Kosovës

Zëvendës kryeministri i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi deklaroi gjatë fjalimit të tij në OKB, se gjiganti metalurgjik, Trepça është pasuri dhe përgjegjësi e Kosovës. “Institucionet e Kosovës kanë marrë një vendim që të gjejnë…

Xhandarmëria serbe kërkon shtyllat elektrike

Xhandarë serbë të uniformuar sërish janë futur në territorin e Kosovës në pjesën e Karaçevës. Por, kësaj radhe jo për të provokuar shqiptarët, por për të marrë shtyllat elektrike, që ata pandehin se janë të vetat. Selver Lenjani,…

KEDS, i pafuqishëm në veri

Kompania Kosovare për Distribuim dhe Furnizim me Energji Elektrike– KEDS, nuk ka arritur që të shtrihet në tërë vendin as pas një viti të operimit në Kosovë. Qytetarët e veriut të Mitrovicës edhe më tutje vazhdojnë që faturat e energjisë…

TAP, tokat që blihen dhe kompensohen

Së shpejti nis ndërtimi i gazsjellësit TAP në Shqipëri, por para kësaj do të bëhet shpronësimi dhe kompensimi i pronarëve të tokës. “Shekulli” publikon detaje se, ku kalon dhe cilat janë efektet e këtij projekti te jeta e banorëve të këtyre…