Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

tërheq

Tesla tërheq 53 mijë automjete nga qarkullimi

Kompania, e themeluar nga Elon Musk, ka konfirmuar se do të tërheqë 53 mijë mjetet e saj që kanë probleme me frenat. Tesla konfirmon se nuk ka pasur aksidente apo plagosje nga ky defekt. Bëhet fjalë për modelet S dhe X për shkak të një…

Ballkani tërheq kinezët për qymyrin

Europa po e braktis qymyrin. Këtë e tregojnë ndryshimet radikale që kanë ndodhur vitet e fundit. Në 2013, rreth 19% e kapacitetit prodhues në BE ishte me qymyr, në krahasim me 25% në vitin 2000, pra në ulje. Midis viteve 2000 dhe 2013 19…

Minierat e Kosovës, tërheqëse për investime

Një delegacion nga ndërmarrja Trepça dhe Komisioni i Pavarur për Miniera dhe Minerale(KPMM) vizitoi Republikën e Çekisë dhe prezantoi seminarin kushtuar punës së bërë në sektorin minerar në Kosovë, perspektivën për investime potenciale të…

Energjia diellore ende tërheq investime

Prodhuesi portugez i energjisë së ripërtëritshme, “EDP Renováveis” (EDPR), ka siguruar 30 milionë euro (41 milionë dollarë amerikanë) në financat e projektit për 50 MW të PV (prodhues elektriciteti nën influencën e dritës) rumune,…