Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

teknologji

Bankers Petroleum ndryshon teknologjinë

Kompania Bankers Petroleum ka vendosur të bëjë disa ndryshime në teknologji që synojnë të rrisin prodhimin e naftës në fushën e Patos Marinzës ku operon. Në një raport joteknik ku jepen edhe detajet mbi këtë risi, kompania argumenton…

Ngrohja me hidrogjen, Panasonic synon të sundojë tregjet

Panasonic do të fillojë të shesë në Mbretërinë e Bashkuar dhe Austri sistemet e tij rezidenciale për ngrohjen me hidrogjen. Shitjet do të nisin në Gusht përmes partnerit gjerman Viessman Group në përpjekje për të forcuar rolin e liderit…

Energjia e rinovueshme, një botë e kthyer përmbys

Energjia diellore dhe ajo e erës po ndërpresin modelin e vjetër njëshekullor të sigurimit të energjisë. Çfarë do ta zëvendësojë atë? Nga dritarja e zyrës së tij, Philipp Schröder sjell si shembull një fshat në zonën e Bavarisë dhe me një…

Shumë shtete duan ta braktisin qymyrin

Ishuj që fundosen, breza bregdetarë të kërcënuar nga shuarja. Shumë shtete kërcënohen në të ardhmen për shkak të ndryshimit të klimës. Ato u shpallin luftë energjive fosile, në fund të konferencës së klimës në Marakesh. Një numër i madh…

TAP, nis faza e kalimit të tubacionit nën Seman

TAP ka nisur një nga fazat më komplekse të punimeve, atë të kalimit të tubacionit nën shtratin e lumit Seman. Në nëntor të vitit 2016, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) filloi në Fier punimet komplekse për të realizuar kalimin e tubacionit…

Desulfurizimi i naftës ul ndotjen në ajër

Studiues së Institutit të fizikës dhe kimisë të qytetit Dalian, pjesë e Akademisë së Shkencave të Kinës janë të mendimit se teknologjia e desulfurizimit të naftës është e suksesshme për uljen e nivelit të ndotjes së ajrit. Vitet e…

Si do ishte bota pa makina?

Bill Gates bën ca llogari dhe atij i del se qeveria Amerikane shpenzon çdo vit 5 mld $ për kërkimet në fushën e energjisë së pastër. Do ishte interesante të krahasohej, siç shprehet ai në një video të shpërndarë në Twitter, shifrat e…

Pse duhet teknologjia e rezervimit të energjisë

Ne kemi nevojë për një furnizim të sigurt, të besueshëm të energjisë elektrike per 24 orë në ditë. Ne gjithashtu duhet të bëjmë më shumë në përdorimin e burimeve të rinovueshme të energjisë, si energjinë e erës dhe atë diellore, për të…

Superbateria e Sonyt

Teknologjia e telefonave smart dhe dizajni i tyre ndryshon çdo vit, por ajo çfarë nuk ndryshon është jetëgjatësia e baterisë. Por, për këtë të dytën është duke menduar seriozisht Sony. Kompania është në fazën finale për prodhimin e…

Bejtja: Teknologjitë smart përmirësojnë shërbimin

Fjala e zv.Ministrit Ilir Bejtja në forumin e organizuar nga Konfindustria, “Smart Balkan Forum” Përshëndetje të gjithëve, Në fakt, të flasësh “smart” sot është shumë më e lehtë se përpara dy vitesh kur ne kemi qenë ndoshta në majën e…