Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

tec

Ja ku do ndërtohet TC “Kosova e Re”

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka përmes faqes së tij zyrtare në Facebook ka treguar në detaje se ku do të ndërtohet Termocentrali Kosova e Re. Tutje ai ka përmendur disa kritere të cilat janë përdorur gjatë përzgjedhjes së…

“Kosova e Re” nuk e zgjidh problemin e energjisë

Ndërtimi i Termocentralit “Kosova e Re” me një bllok rreth 500 megavatësh, nga njohës të çështjeve energjetike konsiderohet një zhvillim pozitiv, por jo i mjaftueshëm që të arrijë të mbulojë kërkesat me energji elektrike që ka Kosova.…

Nënshkruhet marrëveshja për TEC “Kosova e Re”

Qeveria e Kosovës ka nënshkruar marrëveshjen komerciale me kompaninë amerikane Contour Global, për ndërtimin e Termocentralit “Kosova e Re”. Sipas kësaj marrëveshjeje, ndërtimi i termocentrali do të ketë një bllok prej 500 megavatëve dhe…

Kosova e Re finalizohet brenda javës

Brenda javësh, Qeveria e Kosovës pritet të nënshkruajë kontratën me kompaninë amerikane “ContourGlobal” për ndërtimin e termocentralit “Kosova e Re”, një ndërprojektet më të mëdha në vend. Ministri i Zhvillimit Ekonomik në Qeverinë e…

“Kosova e Re nuk duhet ndërtuar”

Një drejtuese e shoqërisë civile në Kosovë thotë se termocentrali Kosova e Re, do të sillte më shumë dëme sesa përfitime për vendin dhe për këtë arsye nuk duhet ndërtuar. Dajana Berisha, përfaqësuese e Konsorciumit të Shoqërisë Civile…

KESH do të sigurojë asetet e TEC-it të Vlorës

Pas më shumë se një dekade mosvënieje në funksion, Termocentrali i Vlorës është rikthyer në fokusin e qeverisë. Korporata Elektroenergjitike Shqiptare, e cila ka marrë nën administrim këtë objekt, ka vendosur të sigurojë asetet e këtij…

Tecnimont në gjyq me tatimet

Kompania italiane Tecnimont që ndërtoi termocentralin e Vlorës, i cili më vonë rezultoi me një defekt të rëndë në sistemin e ftohjes duke bërë që objekti mos të futet në punë sot e kësaj dite, është përfshirë në një sagë gjyqësore me…

10 fakte për Termocentralin “Kosova e Re”

Projekti më i rëndësishëm dhe më i madhi i të gjitha kohërave i realizuar në ndonjëherë në Kosovë e posaçërisht në fushën energjetike, Termocentrali “Kosova e Re”, është në fazën përfundimtare të fillimit të realizimit të tij. Më poshtë do…