Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

te ardhura

Energjia merr investimet por nuk jep punë

Sektorët e tregtisë, hoteleve restoranteve, Call Center dhe agjencive imobilare panë rritjen më të madhe të punësimit gjatë periudhës 2010-2016. Sipas të dhënave të INSTAT të përpunuara nga Monitor, të punësuarit e në sektorin e tregtisë…

OSHEE, borxhi ulet me 18.3 miliardë lekë

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike ka publikuar të dhënat e performacës për periudhën Janar-Gusht 2017. Ashtu sikurse ka ndodhur edhe gjatë pjesës së parë të vitit, investimet në rrjet kanë mundësuar uljen e nivelit të…

ZRRE, dëgjesë publike për të ardhurat e KOSTT dhe KEDS

Në seancën dëgjimore të organizuar nga Zyra e Rregullatorit për Energji (ZRRE) janë prezantuar para publikut kërkesat për të Hyrat e Lejuara Maksimale (MAR), të Operatorit të Sistemit të Transmetimit dhe Tregut (KOSTT) dhe Operatorit të…

Thatësira, të ardhurat e KESH bien me 71%

Mungesa e reshjeve gjatë këtij viti, përveçse ka vënë në vështirësi sigurinë për furnizimin e vendit me energji, ka ndikuar ndjeshëm në përkeqësimin e bilancit financiar të kompanive energjetike. Korporata Elektroenergjetike Shqiptare…

1 mld lekë më pak nga renta minerare

Të ardhurat nga renta minerare gjatë viteve të fundit kanë ardhur me rënie. Kështu gjatë këtij viti kanë njohur pikën më të ulët në 5 vitet e fundit. Sipas të dhënave nga Drejtoria e Përgjithshme e Doganave, rezulton se të ardhurat për 11…

Reshjet dhe mirëadministrimi rritën të ardhurat e KESH

Flet Drejtori i Korporatës Elektroenergjetike Shqiptare, Agron Hetoja “Për vitin 2015, KESH realizoi 100% arkëtimet nga OSHEE për faturimet e vitit dhe nuk krijoi borxhe të reja dhe shpenzime për penalitete për vonesa në pagesa. Këto…

Reshjet çojnë 4 mln euro në arkën e KESH

Reshjet e fundit të prillit kanë shtuar me disa milionë euro të ardhurat e KESH. Burimet nga KESH pohuan se nga 1-deri me 10 maj KESH programon të arkëtojë 4 milionë euro nga superprodhimi i energjisë. Kjo po arrihet nëpërmjet ngarkimit…

Metalet e çmuara, shpresa e Serbisë

Qeveria beson se shfrytëzimi i burimeve minerare mund të gjenerojë të ardhura të mëdha, por ekspertët thonë se ka domosdoshmëri për strategji për të siguruar se investitorët nuk do të marrin pjesën më të madhe të fitimeve. Zyrtarët kanë…