Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

tatime

Tatimet i kërkojnë pagesat, IRTC i çon në gjykatë

Kur zhurma për situatën e krijuar në rafinerinë e ARMO-s ende mbetet pjesë e debateve mes qeverisë dhe naftëtarëve, si për ironi kompania IRTC tërësisht e distancuar, ka çuar në Gjykatën Administrative të Apelit institucionet shqiptare. Në…

Rafineria, Besnik Sulaj pranon borxhet nga tatimet

Besnik Sulaj, ka hyrë në linjë telefonike në studion e emisionit “Opinion” për të sqaruar pozicionin e tij në çështjen e rafinerisë së naftës dhe kompaninë Armo. Emri i këtij biznesmeni u lidh me kompaninë IRTC, që mori në administrim në…

ASHTA dhe tatimet përplasen për TVSH-në

Të paktën 596 milionë lekë apo rreth 4.5 milionë euro janë shkaku i përplasjes mes shoqërisë “Energji Ashta” sh.p.k dhe Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve. Kompania koncesionare e cila ka ndërtuar  dy hidrocentrale Ashta 1 dhe 2 në…

Tecnimont në gjyq me tatimet

Kompania italiane Tecnimont që ndërtoi termocentralin e Vlorës, i cili më vonë rezultoi me një defekt të rëndë në sistemin e ftohjes duke bërë që objekti mos të futet në punë sot e kësaj dite, është përfshirë në një sagë gjyqësore me…

Falimenton firma e naftës Kuid

Një ndër kompanitë më të mëdha të tregtimit të naftës deri në vitin 2013 është çuar së fundmi nga Tatimet për faliment. Drejtoria Rajonale e Tatimpaguesve të Mëdhenj ka njoftuar Shoqërinë Kuid sh.p.k. për çeljen e procedurave të…

Thellohet skandali i Bankers Petroleum

Thellohet skandali me kompaninë e nxjerrjes se naftës, Bankers Petrolium. Një tjetër raport i Agjencisë Kombëtare të Burimeve Natyrore ka zbuluar se Bankers ka manipuluar dokumentacionin për të shmangur pagesën e takes se tatim-fitimit edhe…

HIB Petrol, tatimpaguesi më i madh në Kosovë

Buxheti i vendit për vitin e ardhshëm i miratuar nga Qeveria do të jetë për herë të parë 2 miliardë euro. Për tu bërë ky buxhet gati një e pesta e të hyrave janë kontribut i top dhjetë kompanive të vendit, listë kjo e kryesuar nga kompania…

Shtohet fatura e rimbursimit të TVSH nga TAP

Fatura e rimbursimit të TVSH për bizneset pritet të rëndohet këtë vit për shkak të investimeve në ndërtimin e gazsjellësit TAP. Flobens Dilaveri, nëndrejtor i Përgjithshëm i Tatimeve ka pohuar në  mbledhjen e Këshillit të Investimeve ku u…

AKBN dërgon Bankers në arbitrazh

Agjencia Kombëtare e Burimeve Natyrore (AKBN ) ankimoi raportin e ekspertëve të pavarur “Price Water House Cooper”, i cili i njohu kompanisë Bankers Petroleum nivelin e atyre që njihen si shpenzime të rikuperueshme prej 57 milionë dollarë…

Bankers paguan, i zhbllokohen llogaritë

Kompania kanadeze e naftës Bankers Petroleum ka rënë dakord të paguajë detyrimin tek administrate tatimore, në masën 7.5 miliardë lekë, afro 54 milionë euro. Burime zyrtare nga ministria e Energjisë dhe Industrisë konfirmuan për…