Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

taksa

Paditet Rezart Taçi, nuk pagoi 8 mln euro taksa

Duket se problemet me drejtësinë të ish manjatit shqiptar të naftës, Rezart Taçi nuk kanë të përfunduar. Pasi mori pafajësinë 6 muaj më parë nga gjykata e Apelit për akuzën e mospagimit të taksave dhe tatimeve, Prokuroria e…

Kurum përfundon në gjykatë

Prokuroria Elbasan dërgon në Gjykatë administratorin e "KURUM", Koray Zeytinoglu, drejtorin e blerjeve në këtë kompani, Yücel AKSU si dhe vetë kompaninë turke. Nga hetimet e kryera nga Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parë…

Kosovë, hiqen taksat mbi importet e produkteve energjitike

Ndryshimet tatimore që parashikojnë mbështetje të të gjithë prodhuesve vendorë, kanë hyrë në fuqi në fillim të këtij viti. Vendimet e miratuara nga Parlamenti i Kosovës në 22 dhjetor të vitit të kaluar janë përfshirë në buxhetin e vitit…

KESH paditet në Gjykatë nga komuna Fierzë

Ka përfunduar në Gjykatën Administrative të Apelit, padia e Komunës Fierzë kundër Korporatës Energjetike Shqiptare për shkak të taksave të papaguara nga kjo e fundit. Në padinë e ngritur, Komuna kërkon taksat e prapambetura bashkë me…

Nga viti që vjen, bosët e naftës do paguajnë tatim-fitimi

Qeveria është e vendosur që vitin e ardhshëm të vjelë tatimin mbi fitimin për kompanitë që prodhojnë naftë. Deri më sot konçesionarët që operojnë në kërkimin dhe prodhimin e naftës kanë shtyrë në vite pagesën e tatimit mbi fitimin, deri në…

22 mln euro për 5 muaj nga nafta e prodhuar në vend

Nafta, si një nga produktet më të konsumuara në vend, është edhe furnitori kryesor i buxhetit të shtetit me të ardhura. Por teksa të dhënat janë të azhurnuara për çdo muaj për importet e naftës, të dhënat mbi prodhimin e naftës vendase dhe…

Investimet e KEDS në kurriz të qytetarëve

Zyra e Rregullatorit e Energjisë Elektrike (ZRRE) konfirmon se investimet që është duke i bërë KEDS-i në modernizimin e rrjetit të energjisë elektrike po i paguajnë qytetarët e Kosovës përmes faturave të energjisë elektrike. Qytetarët e…

Propozohet ulja e taksës për naftën

Shoqëria civile i ka nisur një propozim Kuvendit të Shqipërisë për të ulur nivelin e taksimit mbi naftës, që është arsyeja kryesore se pse çmimet e karburantit në vend janë ndër më të shtrenjtat në Europë. Ky propozim synojn që të unifikojë…

Thellohet skandali i Bankers Petroleum

Thellohet skandali me kompaninë e nxjerrjes se naftës, Bankers Petrolium. Një tjetër raport i Agjencisë Kombëtare të Burimeve Natyrore ka zbuluar se Bankers ka manipuluar dokumentacionin për të shmangur pagesën e takes se tatim-fitimit edhe…