Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

shkolle

Nxënësit e shkollës vizitojnë KEDS-in

Erea Blakaj, nxënëse e klasës së VIII, të martën e kishte një ditë shkollore ndryshe nga mësimet e zakonshme. Ajo, bashkë me 60 nxënësit tjerë të Shkollës Fillore “Xhemajl Mustafa” të Prishtinës vizituan KEDS-in. “Mësova shumë gjëra sot.…

TAP financon rikonstruksionin e një shkolle

Numri dy i qeverisë shqiptare, Niko Peleshi ka inspektuar punimet për rikonstruksionin e shkollës “Fuat Babani” në Bilisht që është një investim prej 400 mijë euro. Punimet kanë nisur në mars të këtij viti dhe pritet që të përfundojnë në…

Fushë-Krujë, rrjedhje gazi në shkollë

Rreth 1.200 nxënës të shkollës 9-vjeçare “Adem Gjeli” në Fushë-Krujë janë nxjerrë nga klasat ku ata zhvillonin mësim nga mësuesit e tyre, pasi rrjedhja e gazit nga sistemi ngohës i shkollës, ka bërë të pamundur zhvillimin e mësimit. Gazi…

Bulqizë, dy nxënës helmohen me gaz

Dy nxënës të shkollës se mesme në Bulqizë janë paraqitur mesditën e sotme në spitalin e qytetit pasi kanë shfaqur shenja intoksikimi. Nxënësit kishin temperaturë të lartë, dhimbje koke e stomaku si dhe të vjella, ndërsa paraprakisht ata…

Akademia e KEDS – shembull për shkollat evropiane

Akademia e KEDS, projekti i KEDS dhe kompanive Çalik Limak në fushën e përgjegjësisë shoqërore në Kosovë, prezantohet si projekt shembull në Konferencën e 12-të të Universiteteve Evropiane Me qëllim të ofrimit të zgjidhjeve dhe…

Nxënësit e shkollave njihen me KEDS-in

Zyrtarët e KEDS-it sot patën një vizitë ndryshe nga ato të zakonshmet. Një grup nxënësish prej 30 vetave të Qendrës Kreative, Institucion Parashkollor në Prishtinë, qëndruan për një vizitë informative në KEDS. Shkallët e Ndërtesës…

KEDS rrit sigurinë e nxënësve

Telat e largpërçuesit të dyfishtë që kalonin mbi oborrin e shkollës “12 Maji” janë futur nëntokë duke e mënjanuar përgjithmonë rrezikun permanent që i nënshtroheshin nxënësit dhe personeli i shkollës. Ky nuk është veprimi i vetëm ndaj…

Fier, pusi i naftës çliron gaz

Aktivizimi i një pusi nafte në fshatin Verri të Fierit ka sjellë mjaft probleme për banorët e zonës, pasi çliron gaz. Mësohet se rreth 15 familje të zonës janë larguar, pasi rrezikojnë helmimin. Ndërkohë edhe në shkollën e fshatit…

Mësuesit të faktojnë se kanë paguar energjinë

Mësuesit e shkollave dhe edukatoret e kopshteve duhet të faktojnë para drejtorit se i kanë paguar faturat e energjisë elektrike. Drejtoria Arsimore e Tiranës i kërkon drejtuesve të shkollave të kërkojnë nga stafi fotokopje të librezës se…

Efiçienca e Energjisë, ju kursen paratë dhe mbron mjedisin

Në kuadër të fushatës për efiçiencën e energjisë “T’i japim energji së ardhmes”, kryeshefi i Agjencisë së Kosovës për Efiçiencë të Energjisë, Bedri Dragusha ka vizituar “Shkollën e Gjelbër” në Prishtinë, me ç’rast para nxënësve të saj ka…