Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

shba

Gjiknuri në SHBA, diskutime për TAP dhe IAP

Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Z.Damian Gjiknuri nisi një vizitë pune në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Gjatë qëndrimit në Washington dhe në New York, ai do të zhvillojë takime me funksionarë të lartë të Departamentit të…

Nafta e prodhuar në SHBA arrin në 10 mln fuçi/ditë

Departamenti amerikan i Energjisë, publikoi informacionin se sasia e naftës së prodhuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) ka arritur në 10 milionë fuçi në ditë, që është hera e parë në 48 vitet e fundit. Raporti mujor i…

Rritja e prodhimit në SHBA kompesohet nga OPEC

Çmimet e naftës janë rritur ndjeshëm në sesionin e sotëm, pasi vendosmëria e OPEC për të respektuar marrëveshjen për uljen e prodhimit, kompensoi lajmet se prodhimi i naftës argjilore në SHBA preku nivelin e 10 milionë fuçive në ditë, për…

Marrëveshja e OPEC kërcënohet nga prodhimi në SHBA

Çmimet e naftës po ndryshojnë minimalisht në sesionin e sotëm, pasi në njërën anë parashikohet një kërkesë e shëndetshme në 2018, ndërsa në anën tjetër parashikohet edhe një rritje e prodhimit të naftës argjilore në SHBA. Nafta Bruto…

Gazprom do rrisë shpenzimet përballë sanksioneve

Kompania ruse e gazit natyror, Gazprom, po kanalizon më shumë para në përpjekjet për të fituar pjesë tregu, ndërkohë që Shtetet e Bashkuara po kërcënojnë projektin më të madh të tubacionit në Europë me sanksione. Gazprom planifikon të…

Gazprom kërcënohet me sanksione nga SHBA

Eksportuesi i gazit natyror të Rusisë po kanalizon më shumë para në luftën e saj për pjesën e tregut, pasi SHBA kërcënon projektin më të madh të tubacionit evropian me sanksione të mundshme dhe duket të japë më shumë karburant në rajon me…

Rritje e rezervave në SHBA vë nën presion çmimet

Çmimet e naftës po qëndrojnë në rënie edhe në sesionin e sotëm, për shkak të rritjes së rezervave të produkteve të rafinuara të naftës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Nafta Brent e Londrës po tregtohet në rreth 62.4 dollarë për fuçi,…

Prodhimi në SHBA zbeh marrëveshjen e OPEC

Çmimet e naftës po qëndrojnë në rënie edhe në sesionin e sotëm, për shkak të pritshmërive për rritjen e prodhimit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Këto pritshmëri kanë klipsuar të dhënat që treguan një rënie të rezervave të naftës në…

Rritet aktiviteti i shpim-kërkimit në SHBA

Çmimet e naftës e kanë filluar javën në rënie, për shkak të rritjes së aktivitetit të shpim-kërkimit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Por megjithatë, humbjet po kufizohen nga vendimi i OPEC dhe vendeve të tjera prodhuese për të shtyrë…