info@energjia.al

Kompania, e themeluar nga Elon Musk, ka konfirmuar se do të tërheqë 53 mijë mjetet e saj që kanë probleme me frenat. Tesla konfirmon se nuk ka pasur aksidente apo plagosje nga ky defekt.

Bëhet fjalë për modelet S dhe X për shkak të një problemi të frenimit gjatë parkimit, gjë që çon në mosfunksionimin e tyre.

Dhe pse nga ky problem janë prekur më pak se 5% e mjeteve, Tesla do të jetë e sigurtë që asnjë nga konsumatorët nuk është në rrezik. Bëhet fjalë për mjete që janë prodhuar mes Shkurtit dhe tetorit të 2016.

Kompania ka tërhequr vullnetarisht në nëntor 3 mijë mjete të Modelit S për të zgjidhur problemin e lidhjes së rripit të sigurimit. Gjatë 2016 kompania ka prodhuar 83.922 automjete.

Top Channel,  21.04.2017

Kryetari i Bordit të AKP-së, Petrit Gashi, ka thënë se në fund të prillit do të prezantohet studimi i fizibilitetit për “Trepçën”, i cili është marrë nga GIZ-i gjerman dhe se ai është një potencial edhe më i madh sesa ishte menduar. Punë emergjente është zbatimi i Ligjit për “Trepçën”. “Trepça” ka minerale në vlerë 2 trilionë dollarë

Ligji për “Trepçën”, i miratuar në Kuvendin e Kosovës dhe i cili e nxjerr gjigantin ekonomik kosovar nga AKP-ja dhe ia kthen shtetit të Kosovës, ende nuk ka filluar të zbatohet në praktikë. Minatorët e “Trepçës” ia kanë përsëritur kërkesën Qeverisë së Kosovës që të fillojë zbatimi i ligjit dhe të krijojë kushte më të mira të punës. Halil Çela, ish-drejtor i “Trepçës”, aktualisht i ngarkuar në “Trepçë” për hulumtimin e resurseve minerare, ka thënë se nuk ka asnjë arsye që ligji të mos zbatohet.

“Pavarësisht se ligji ia ndërron pronësinë ‘Trepçës’, ajo vazhdon ende të menaxhohet nga AKP-ja. Është absurde sepse ligji është miratuar, ndërsa nuk zbatohet”, ka thënë Çela. Njëjtë thotë edhe drejtori i “Trepçës”, Ahmet Tmava, i cili siguron se vazhdimisht bën trysni tek Qeveria e Kosovës që të fillojë me zbatimin e ligjit, përkatësisht që ta formojë bordin mbikëqyrës dhe bordin menaxhues, pa të cilët ligji nuk mund të zbatohet.

Tmava ka shtuar se bordi mbikëqyrës mund të përbëhet edhe nga njerëz të politikës, por jo domosdoshmërish e siç duket pikërisht këtu ka ngecur puna pasi që edhe PDFK-ja e edhe LDK-ja, partner të koalicionit, janë duke u përpjekur t’i shtyjnë njerëzit e vet në bordin mbikëqyrës, i cili pastaj do ta zgjedhë edhe bordin menaxhues.

Zeri,  20.04.2017