Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

punesim

3700 aplikime për vende pune në KEK

Afro 3.700 persona kanë aplikuar për punësim në konkursin e shpallur nga Korporata Energjetike e Kosovës për 93 vende të lira, shkruan sot Koha Ditore. Ky konkurs ishte hapur vetëm për banorët e zonës së prekur nga mihja sipërfaqësore Hade…

Energjia merr investimet por nuk jep punë

Sektorët e tregtisë, hoteleve restoranteve, Call Center dhe agjencive imobilare panë rritjen më të madhe të punësimit gjatë periudhës 2010-2016. Sipas të dhënave të INSTAT të përpunuara nga Monitor, të punësuarit e në sektorin e tregtisë…

OSHEE hap garën për 11 drejtorë rajonalë

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike Sh.A. shpall konkursin e hapur për pozicionin “Drejtor Rajonal” të drejtorive rajonale, përkatësisht në: Drejtoritë Rajonale 1. Drejtoria Rajonale Tiranë 2. Drejtoria Rajonale Durrës 3.…

OSHEE: Aplikoni online për tu bërë pjesë e stafit

Të gjithë të interesuarit për të qenë pjesë e stafit të Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë Elektrike mund të bëjnë një aplikim pranë portalit të punësimit online pranë këtij institucionit. Duke klikuar këtu, ju mund të verifikoni në…

Ndalimi i motorëve me diegie kërcënon vendet e punës

Gjermania po vlerëson idenë e nxjerrjes nga qarkullimi të mjeteve me motor me djegie në vitin 2030. Motorët me djegie janë ata tradicionalë që sot përdoren masivisht nga shtëpitë prodhuese, përveç atyre që janë fokusuar te makinat…

ZRRE punëson njerëz pa kaluar testimin

Në Zyrën e Rregullatorit për Energji, (ZRRE), janë punësuar recepsionistë dhe ekspertë të bazave të të dhënave, pa kaluar testet e përcaktuara me ligjin përkatës. Punësimet pa kaluar testet e intervistimit janë identifikuar nga Zyra…

OSHEE, punësim për gratë e familjeve të ngujuara

OSHEE, në bashkëpunim me Policinë e Shtetit, po identifikon numrin e familjeve të ngujuara që nuk shlyejnë faturat e energjisë elektrike, për të parë mundësinë e ndihmës me paketa lehtësuese. Një mënyrë, sipas OSHEE-së, mund të jetë…

TEC-i i ri punëson mbi 20 mijë persona

Rreth 20 mijë persona në mënyrë direkte dhe indirekte do të përfshihen në punë gjatë fazës së ndërtimit të Termocentralit “Kosova e Re”. Këto janë parashikimet e Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik. Sipas tyre projekti i Termocentralit…

Kriza e naftës, problem për të rinjtë arabë

Për dekada me radhë, familja mbretërore ka përdorur rezervat e pamasa të naftës për t’u mundësuar një jetesë komode shtetasve saudit. Këtu përfshihet edukimi dhe shëndetësia falas, tarifa të reduktuara të energjisë elektrike dhe mijëra…

Sa të punësuar do ketë “Kosova e Re”?

Gjatë fazës së ndërtimin të termocentralit “Kosova e Re” do të punësohen deri në 10 mijë persona, ndërsa pas përfundimit të ndërtimit të termocentralit në vazhdimësinë e prodhimit do të punësohen vetëm  500 persona. Kështu është…