Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

propozim

Propozimi: Minatorët me 2 statuse

Deputeti i LSI për qarkun Dibër, Përparim Spahiu ka depozituar në Parlament një nismë të ngjashme me atë që minatorët kanë dërguar në Ministrinë e Energjisë, për përfshirjen e punonjësve të industrisë minerare në një status të veçantë.…

Propozohet ulja e taksës për naftën

Shoqëria civile i ka nisur një propozim Kuvendit të Shqipërisë për të ulur nivelin e taksimit mbi naftës, që është arsyeja kryesore se pse çmimet e karburantit në vend janë ndër më të shtrenjtat në Europë. Ky propozim synojn që të unifikojë…

Ja 25 HEC-et që propozhet të ndërtohen në Vjosë

Studimi i studios franceze Sogreah e cila analizon skemat e mundshme të shfrytëzimit të potencialit ujor të lumit Vjosa, të cilin qeveria shqiptare ka si referencë parashikon ndërtimin e 25 hidrocentraleve në Lumin Vjosë. Monitor zotëron…

ISHTI: revokim liçence për 40 subjekte

ISHTI në bazë të inspektimeve të kryera në subjektet SHA me Liçencë Tregtimi të produkteve hidrokarbure ka propozuar zyrtarisht Revokimin e Liçencave të cilat kanë humbur kushtin e kapacitetit depozitues si detyrim ligjor i përcaktuar nga…

Ish-ministri flet për prapaskenat e “Bilfingerit”

Ish-ministri i Zhvillimit Ekonomik, Fadil Ismajli, ka treguar për të vërtetën e ofertës që ka paraqitur kompania gjermane “Bilfinger” për ta rindërtuar termocentralin ‘Kosova A’, ofertë për të cilën ka folur në konferencë për media edhe vet…

Nuk pranohet propozimi për TEC ‘Kosova e Re’

Qeveria e Kosovës nuk ka alternativë tjetër përveçse ndërtimit të termocentralit “Kosova e Re”. Por, alternativë ka për mënyrën e ndërtimit dhe kompaninë që do të marrë tenderin, nëse kompania e vetme që ka dorëzuar ofertën nuk i pranon…

Propozim financiar për TEC “Kosova e Re”

Në Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik, Komisioni për Vlerësimin e Ofertave, në prezencë të Komitetit Drejtues të Projektit (KDP), Këshilltarit të Transaksionit dhe Këshilltarit Strategjik, dhe anëtarëve vëzhgues, ka bërë hapjen e Propozimit…

Propozim financiar për TC “Kosova e Re”

Në Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik, Komisioni për Vlerësimin e Ofertave, në prezencë të Komitetit Drejtues të Projektit (KDP), Këshilltarit të Transaksionit dhe Këshilltarit Strategjik, dhe anëtarëve vëzhgues, ka bërë hapjen e Propozimit…

Taksat për minierat, rritje progresive

Shfrytëzuesit e minerave që fitojnë më shumë, duhet të paguajnë më shumë. Ky është propozimi që vjen nga radhët e deputetëve të Partisë Socialistë në Komisionin parlamentar të Veprimtarive Prodhuese, në mënyrë që renta minerare të mos…

OEK: Të ulet TVSH për energjinë në Kosovë

Oda Ekonomike e Kosovës është e shqetësuar për gjendjen energjetike të kohëve të fundit, andaj kërkon të ngrisë shqetësimin për paralajmërimet për ngritjen e çmimit të energjisë elektrike. Një vendim i tillë sipas OEK-ut do të reflektoj…