Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

projektligj

Bursa e energjisë, miratohet draft-ligji për krijimin

Bursa e Energjisë, një nga pjesët më të rëndësishme të tregut të energjisë, do të ngrihet së shpejti. Qeveria miratoi në mbledhjen e fundit të mbajtur të mërkurën (më 22 nëntor) një projektligj që zgjidh “ngërçin”, duke përcaktuar se cili…

Minatorët, paga jo më pak se 200% e pagës minimale

Paga e punonjësve në miniera duhet të caktohet nga kontrata e punës, por jo më pak  se 200% e pagës minimale në shkallë vendi . Ky është propozimi i deputetit të  LSI, Përparim Spahiu, i sjellë në komision e Punës, Çështjeve Sociale dhe…

Pas 2040, Franca nuk do prodhojë më naftë

Franca planifikon që këtë vit të kalojë një ligj që do të hapë shumë debate. Ligji në fjalë parashikon ndalimin e eksplorimit dhe prodhimit të naftës e gazit në territorin tokësor dhe atë detar duke filluar prej vitit 2040. Franca do të…

Statusi i naftëtarit, çfarë ndryshon me ligjin e ri

Ligji i ri nr. 8/2017 “Për statusin e punonjësve të industrisë së naftës dhe të gazit” i miratuar më 02.02.2017 nga Kuvendi i Republikës së Shqipërisë ka për qëllim të përcaktojë statusin e punonjësve të industrisë së naftës dhe të gazit,…

Prezantohet pr/ligji për marrëveshjen me TAP

Zëvendës Ministri i Energjisë dhe Industrisë z.Ilir Bejtja ishte sot i pranishëm në Komisionin për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e  Njeriut, ku prezantoi para deputetëve të pranishëm projektligjin  “Për ratifikimin…

Kosovë, diskutohet pr/ligji për minierat

Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) dhe Komisioni parlamentar për Zhvillim Ekonomik, Infrastrukturë, Tregti dhe Industri organizojn në tryezën e diskutimit “Zhvillimi i qëndrueshëm i sektorit të minierave dhe mineraleve -…

Votohet statusi i naftëtarit

Në Parlament kanë mbërritur dy projektligje për statusin e naftëtarit. Ai i iniciuar nga deputeti i Partisë për Drejtësi Integrim dhe Unitet, Omer Mamo dhe një version i qeverisë. “Nisma ime ligjore është e njëjtë me atë të qeverisë.…

Prezantohet marrëveshja për linjën Shqipëri-Maqedonir

U prezantua dje para katër komisioneve parlamentare, Komisionit për Ekonominë dhe Financat,  Komisionit për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut, Komisioni për Veprimtaritë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin, si…