Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

prodhim

Arabia ul çmimet për naftën

Çmimet e naftës i janë rikthyer fitimeve në sesionin e sotëm, pasi rritja e prodhimit nga Rusia dhe pritshmëritë për reduktimin e çmimeve nga Arabia Saudite janë eklipsuar nga një rënie potenciale e prodhimit në SHBA. Nafta Bruto…

Iraku do rrisë prodhimin e naftës

Kabineti irakian ka miratuar më 1 prill një plan për rritjen e prodhimit kombëtar të naftës së papërpunuar në 6.5 milionë fuçi për ditë deri më 2022. Ministri i naftës së këtij shteti, Jabar al-Luaibi, ka thënë në janar se kapaciteti…

Turqia ndërton centralin e saj të parë bërthamor

Kryetari i Institutit Shtetëror Rus të Energjisë Bërthamore (Rosatom), Aleksey Lihaçev, deklaroi se Ndërtimin e Centralit Bërthamor Akkuyu në rrethin Mersin do të fillojnë në muajin prill. Për Centralin Bërthamor Akkuyu, i cili është…

KESH, rekord eksporti në mars

Korporata Elektroenergjetike Shqiptare ka nisur pozitivisht vitin 2018 duke rritur eksportet e energjisë. Kjo i atribuohet më së shumti kushteve të favorshme hidrike ku reshjet janë qenë të shumta dhe që kanë bërë që KESH të rrisë…

Industria e naftës, në tre vite prodhimi ra me 30%

Industria vendase e naftës po përjeton një periudhë të vështirë për shkak të rënies së çmimeve në bursat ndërkombëtare. Të dhënat zyrtare nga agjencia e burimeve natyrore tregojnë se në dy vitet e fundit prodhimi vendas i naftës ka rënë me…

Kosova importon 360 GWh energji elektrike

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Bilancin i Energjisë” për TM4 2017. Në këtë publikim janë prezantuar të dhënat mbi prodhimin e thëngjillit, të dhënat për prodhimin dhe konsumin e energjisë, importin dhe eksportin e…

KESH fiton 8 milionë euro nga shitjet

Situata e mirë hidrike po përmirëson financat e Koorporatës Elektroenergjitike Shqiptare, e cila po eksporton në nivele të larta. Prodhimi ditor këtë periudhë është 28 milionë kilovat/orë energji, nga të cilat 12 milionë…