Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

probleme

Renta minerare me problemet e saj

Renta minerare deri në vitin 2008 (Gusht) ka qenë e zbatuar sipas Ligjit Minerar (7796/1994) në një nivel prej 2% për gjithë grupet e mineraleve. Renta llogaritej mbi vlerën e tregut për sasinë e përgjithshme të mineralit të shitur tek…

Kosovë, problemet e furnizimit që nuk mbarojnë

Kosova përgjatë viteve është duke u ballafaquar me furnizim jo stabil me energji energjike. Ndërprerjet e kohëpaskohshme të energjisë elektrike, përmes njoftimeve zyrtare, i paralajmëron Distribucioni i Furnizimit me Energji Elektrike…

Mustafa: Po zgjidhim problemet e energjisë

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa, mori pjesë në inaugurimin e Fabrikës së re të ujit të pijshëm në Shkabaj të Prishtinës, nga funksionalizimi i të cilës do të furnizohen me ujë të pijshëm 24 orë banorët e Komunës së Prishtinës, Obiliqit…

Serbët në luftë për Trepçën

Menaxhmenti i “Trepçës” në veri, nëpërmjet një njoftimi, ka sqaruar se në listën e kreditorëve të jashtëm të “Trepçës” ndodhen edhe kompanitë “Mytilineos Holdig S.A” nga Greqia, dy kompani bullgare, “Tera 90” dhe “Sindo”, si dhe një kompani…

Ekopolitikë, “Problemet e tregut të karburanteve”

Rritja e çmimit të karburantit është trajtuar në studion e “Ekopolitikë” me gazetaren Aurora Sulçe. Flamur Makishti, përfaqësues i Unionit të Shoqërive të Karburanteve dha disa arsye se përse është rritur çmimi i karburantit në vendin…

Fushë-Kosova pa probleme energjitike

Mbi gjysmë milion euro janë investuar në Komunën e Fushë Kosovës nga Kompania Kosovare për Distribuim dhe Furnizim me Energji elektrike-KEDS. Këto mjete janë investuar në tri projekte madhore dhe në dy projekte të mirëmbajtjes. “Është…

Maqedoni, konçesionet probleme në miniera

Kriza politike ka vonuar edhe dhënien e koncesioneve për shfrytëzimin e lëndëve të para minerale. Asociacioni i minierave të Maqedonisë shprehen se edhe më parë ka pasur problem me koncesionet, por tani është më i theksuar. Nëse bllokimi…

Kosovë, probleme me energjinë

Kosova do të ketë telashe me rrymën. Telashe do të ketë me prodhimin e energjisë elektrike, për shkak të domosdoshmërisë së mbylljes së Termocentralit “Kosova A” dhe mungesës së investimeve në kapacitetet e reja gjeneruese. Konsumatorët…

Kontrata e 100 mijë familjeve në rrezik

Familjet që kanë probleme me kontratat e energjisë elektrike, me matësit apo probleme të tjera që lidhen me OSHEE do të kenë mundësinë ti korrigjojnë pa pagesë deri në qershor të këtij viti. Pas këtij muaji të gjitha veprimet do të jenë me…

Grabovci, probleme me KEK-un

Banorët e fshatit Grabovc i ulët në Obiliq, që nga viti 2007 përballen me zhurmën e krijuar nga afërsia e KEK-ut, me pluhur, me mungesë të ujit si dhe me plasaritjen e mureve të shtëpive. Maliq Berisha, banor i këtij fshati, njëherësh…