Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

plan

OSHEE dorëzon planin për 2018

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE)ka bërë gati planin e investimeve për vitin 2018 duke llogaritur që të shpenzojë të paktën 65 milionë euro. Të gjitha këto fonde do të shkojnë në funksion të 11 masave që ka vendosur të…

Plani për privatizimin e Albpetrol

Plani për privatizimin Qeveria Rama 2, në programin qeverisës 2017-2021, ka në plan të zbatojë reformë të thellë në ndërmarrjen shtetërore të nxjerrjes së naftës Albpetrol. Në dokumentin e shkruar të programit qeveritar thuhet se, “do të…

Si do shpërndahet gazi i TAP në Shqipëri

Teksa projekti i gazsjellësit Adriatiko-Jonian ka hyrë në fazën finale të ndërtimit dhe pritet të transportojë gazin e parë në vitin 2020, qeveria shqiptare ka miratuar edhe planin e zhvillimit të sektorit të gazit natyror në vend. Në…

TAP planned to reach Italy by end of the decade

he Trans Adriatic Pipeline taking gas from Azerbaijan to Europe will pump gas into Italy at the start of 2020, despite local protests against the €4.5 billion ($5.3 billion) project, the TAP president said. “We are on track to deliver…

Mazda dhe Toyota, bashkë për makinat elektrike

Toyota po themelon një sipërmarrje të re për të zhvilluar teknologjinë e makinave elektrike me partnerin Mazda, duke u përpjekur që të arrijë në të njëjtin ritëm me kompanitë rivale, për të prodhuar makinat me bateri. Politikëbërës në…

Tregu i gazit, gati plani për konsumatorët

Qeveria shqiptare nuk ka prenotuar ende sasinë e gazit që do të përfitojë nga gazsjellësi TAP, duke e argumentuar këtë me mungesën aktuale të infrastrukturës në të cilën do të kalojnë tubacionet. Por po krijon të gjitha kushtet për…

Plani për uljen e CO2

Ka një projektligj për ndryshimet klimatike që po diskutohet prej pak kohësh me grupe të ndryshme interesi. Por ky draft në një nen specifik të tij parashtron edhe detyrat që kanë ministritë e linjës. Sipas fushës që mbulon secila,…

KEK mbyll me sukses muajin e parë me 96.8%

Pavarësisht stabilimenteve të stërvjetruara dhe kushteve ekstreme klimatike,  KEK-u,  ka bërë të pamundurën që edhe në këto ditë të vështira ti mbaj në operim termocentralet, madje duke realizuar prodhimin mujor konform planit të…