Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

paster

Trump shfuqizon Planin e Energjisë së Pastër

Shfuqizimi i Planit të Energjisë së Pastër të hartuar nga administrata e ish-presidentit Barak Obama për të frenuar emetimet e gazeve serrë do të ndodhë zyrtarisht të martën, njoftoi Scott Pruitt, kreu i Agjencisë Amerikane për Mbrojtjen e…

Fuqia e energjisë së pastër

Për biznesin e madh, energjia e pastër është shumë premtuese. Firmat amerikane mund të kompensojnë tërheqjen e Donald Trump nga Marrëveshja e Parisit. Të gjorat biznese të mëdha të Amerikës. Përpjekjet e tyre, për vite me radhë për të…

Investimet në energji të pastër

Europa po e humbet statusin si lider në energjinë e pastër, ndërkohë që investimet në rajon kanë rënë me 21% gjatë vitit të kaluar ndërsa shpenzimet në pjesën tjetër të botës kanë lulëzuar. Një shifër rekord prej 328.9 miliardë dollarë…

Fuqizohet energjia e pastër

Energjia e rinovueshme do të përbëjë për rreth 40% të kapacitetit të energjisë elektrike deri në vitin 2030-të, apo sa dyfishi i pjesës që zë momentalisht në treg, tregon Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë së Rinovueshme. Ky zgjerim do të…

Rriten investimet globale në energjinë e pastër

Sekretari amerikan i Shtetit, John Kerry vlerësoi politikën e administratës për energjinë e pastër, duke thënë se më shumë se katër herë më tepër amerikanë janë punësuar nga kompanitë e energjisë së ripërtëritshme sesa nga industria e…

Investimet për ndryshimet klimaterike

Pas arritjes së marrëveshjes së historike për ndryshimet kilmatike nga 196 vende muajin e kaluar në Paris, investitorët, formuluesit e politikave dhe bizneset, kanë filluar të kërkojnë mundësi për rritjen e investimeve për energjinë e…

Kosova C: Investim i pastër?

Me një termocentral kryesor të energjisë që po shkon drejt fundit te jetës së tij, Kosova po përballet me një krizë të furnizimit që do të ndikojë në miliona banorë. Duke vazhduar angazhimin e saj për një energji të pastër dhe të…

Obama prezanton rregulloret për energji të pastër

Presidenti Barak Obama ka bërë një apel tjetër urgjent për masa kundër ngrohjes globale. Presidenti prezantoi dje rregullore të reja me synimin për të reduktuar çlirimin e gazit karbonit nga centralet energjetike të vendit: Plani për…

Obama do të zbulojë planin e energjisë së pastër

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Barack Obama pritet që të zbulojë atë që ai e quajti “hapin më të madh dhe më të rëndësishëm që është marrë ndonjëherë” në trajtimin e ndryshimit të klimës. Qëllimi i planit të energjisë së…