Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

paris

SHBA tërhiqet nga marrëveshja e Parisit mbi klimën

Shtetet e Bashkuara rikonfirmuan vendimin për t'u tërhequr nga Marrëveshja e Parisit mbi ndryshimet e klimës. Departamenti i Shtetit deklaroi se ShBA-ja ka ndërmend të tërhiqet nga Marrëveshja e Parisit menjëherë sapo të jetë e…

Trump, si doli nga marrëveshja e Parisit

“Koncepti i ngrohjes globale u krijua nga dhe për kinezët në mënyrë që prodhimi i SHBA të mos konkurojë.” Trump , 6 nëntor 2016 . Kjo që pritej ndodhi: Trump mbajti fjalën për premtimin që kishte bërë gjatë fushatës elektorale për një…

Nxiten çmimet, Trump tërhiqet nga marrëveshja e klimës

Çmimet e naftës u regjistruan në rritje të ndjeshme gjatë sesionit të sotëm, duke marrë shtysë nga zërat se, shtetet e bashkuara të Amerikës mund të tërhiqen nga marrëveshja e Parisit mbi ndryshimet klimatike. Edhe disa të dhëna të tjera…

Stavileci prezanton arritjet e energjitikës në Paris

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci po merr pjesë në Forumi i Biznesit, që zhvillohet në kuadër të Samitit të Parisit për në Ballkanin Perëndimor, “Paris, Ballkan 2016”, që po mbahet në kryeqytetin francez, marrin pjesë edhe…

Marrëveshja e klimës, shans për industrinë e naftës

Industria e naftës e sheh marrëveshjen e klimës në Paris jo si një shenjë të kobshme vdekje, por një mundësi për përtëritje dhe madje edhe rritje. Ndërsa marrëveshja historike e reduktimit të emisioneve në mesin e 195 vendeve në fund të…

Ngrohja globale, të dhëna alarmante

Temperaturat globale do të rritën me një gradë celcius më shumë, çka sipas shkencëtarëve, është një fenomen që përfaqëson “territorin e panjohur për të gjithë ne”.Nëse termometri do të vijojë të tregojë temperaturat sikurse janë…

Ministri Gjiknuri merr pjesë në konferencën e UBIFRANCE

Ministri i Energjisë dhe Industrisë Z.Damian Gjiknuri mori pjesë në Konferencën e mbajtur në Paris me temë “Dita e Shqipërisë”. Aktiviteti organizohej nga UBIFRANCE, Agjencia Franceze për Zhvillimin e Aktiviteteve Ndërkombëtare të…

Paris, vetura elektrike dhe të përbashkëta

Parisi lançoi zyrtarisht projektin Autolib, që ofron për qytetarët mundësinë të udhëtojnë brenda qytetit me makina elektrike, me çmim të lirë dhe në pronësi publike të përbashkët. Në shërbim janë 250 vetura blu, krejtësisht elektrike. Ato…