Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

panele

Ferma më e madhe diellore në botë… mbi liqen

Fermë diellore më e madhe lundruese në botë, e ulur në një liqen që dikur ishte një minierë qymyri, është përpjekja e fundit e Kinës për të shfaqur angazhimin e saj ndaj energjisë së rinovueshme. Me 166,000 panele dhe një kapacitet total…

Nis punimet fabrika e paneleve diellore “Kaylon”

Në Turqi do të ndërtohet fabrika e parë e paneleve diellore, një investim prej 1.4 miliard dollarë nga konsorciumi i kompanive “Kalyon & Hanwha”. Ministri i Energjisë dhe Infrastrukturës Damian Gjiknuri mori pjesë në ceremoninë e…

Treni i parë me energji diellore

Në Australi është vënë në punë treni i parë me energji diellore. Konkretisht, treni është nisur nga “New South Wales” dhe ka transportuar rreth 100 udhëtarë në vendpushimin turistik të Byron Bay. Treni është projektuar nga “Byron Bay…

Mahnit kampusi i rrethuar me panele diellore

Është dashur një kohë e gjatë që kampusi prej 5 miliardë USD të përfundonte së nderuari dhe tashmë është gati për publikun. I ngjashëm me një anije kozmike, kampusi i “Apple” filloi të ftojë njerëzit në qendrën e re të vizitorëve në “Apple…

Shkolla e mbuluar me panele diellore

Kjo shkollë është e mbuluar me 12,000 panele diellore me ngjyrë, të cilat mbulojnë gjysmën e nevojave të saj për energji elektrike. “Shkolla Ndërkombëtare e Kopenhagenit” e projektuar nga C.F. Møller Architects tashmë ka marrë një korpus…

Musk: Rrjet panelesh diellore për Porto Rikon

Porto Riko doli e rrënuar nga uragani “Maria”, teksa pjesë të tëra të territorit ishullor mbetën pa energji elektrike, por duket se edhe për territorin amerikan ka shpresë. Shpresa vjen nga sipërmarrësi i energjisë së rinovueshme, Elon…

Kosovë, studenti krijon fabrikë për prodhimin e paneleve

Ish-studenti i programit Marrëdhënie Ndërkombëtare dhe Diplomaci në nivelin master, Feim Brava, tashmë pjesë e stafit të UBT-së, ka filluar të prodhojë diçka të veçantë për tregun tonë, por edhe më gjerë. Për herë të parë në Kosovë, ai…

Kujdes investimet në energjinë diellore

Shqipëria ka një potencial të lartë të shfrytëzimit të energjisë diellore, për vetë klimën që ka, por investimet në këtë sektor duhet të kryhen me kujdes. Ja ku është leverdishmëria më e madhe… Intervistë me z. Ismail Beka, Shoqëria…

Turqia ndërton fabrikën e parë të paneleve diellore

Turqia do të fillojë ndërtimin e kapaciteteve prodhuese të panelëve solarë, ndërkohë që ceremonia për këtë risi revolucionare pritet të mbahet në nëntor të këtij viti në Ankara. Kalyon Holding dhe korporata e Koresë së Jugut, “Hanwha…