Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

opec

Investitorët presin takimn mes OPEC dhe amerikanëve

Çmimet e naftës po qëndrojnë në rritje të lehtë në sesionin e parë të kësaj jave, ndërsa investitorët janë në pritje të takimit mes OPEC dhe prodhuesve amerikanë të naftës argjilore. Analistët mendojnë se në fokus të diskutimeve do të…

OPEC parashikon rritje të kërkesës së naftës

Rimëkëmbja e tregjeve në fillim të javës transmetoi një ton pozitiv edhe në tregun e naftës. Gjithsesi, analistët mendojnë se të dhënat mbi rezervat e naftës dhe mbi prodhimin do të jenë thelbësore për ecurinë e çmimeve, gjatë kësaj jave.…

Rritja e prodhimit në SHBA kompesohet nga OPEC

Çmimet e naftës janë rritur ndjeshëm në sesionin e sotëm, pasi vendosmëria e OPEC për të respektuar marrëveshjen për uljen e prodhimit, kompensoi lajmet se prodhimi i naftës argjilore në SHBA preku nivelin e 10 milionë fuçive në ditë, për…

OPEC do të rrisë prodhimin e naftës

Organizata e Vendeve Eksportuese të Naftës (OPEC) publikoi një raport ku thuhet se vëllimi i prodhimit të naftës në vendet jo-anëtare parashikohet të ketë një rritje të lartë në vitin 2018. Sipas këtij raporti, vëllimi i naftës në disa…

Marrëveshja e OPEC kërcënohet nga prodhimi në SHBA

Çmimet e naftës po ndryshojnë minimalisht në sesionin e sotëm, pasi në njërën anë parashikohet një kërkesë e shëndetshme në 2018, ndërsa në anën tjetër parashikohet edhe një rritje e prodhimit të naftës argjilore në SHBA. Nafta Bruto…

Prodhimi në SHBA zbeh marrëveshjen e OPEC

Çmimet e naftës po qëndrojnë në rënie edhe në sesionin e sotëm, për shkak të pritshmërive për rritjen e prodhimit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Këto pritshmëri kanë klipsuar të dhënat që treguan një rënie të rezervave të naftës në…

OPEC pritet të shtyjë marrëveshjen

Çmimet e naftës i janë rikthyer fitimeve në sesionin e sotëm, pas tre sesionesh me ndryshime minimale, për shkak se investitorët janë të bindur se, OPEC dhe vendet e tjera që nuk janë pjesë e organizatës do të bien dakord, më vonë gjatë…

Kanadaj ul eksportet e naftës drejt SHBA

Çmimet e naftës janë rritur ndjeshëm në sesionin e sotëm, pasi shkurtimet e furnizimit me naftë nga Kanadaja drejt Shteteve të Bashkuara të Amerikës kanë shkaktuar rënien e rezervave të naftës në ekonominë më të madhe në botë.…

Investitorët presin takimin e OPEC

Çmimet e naftës janë rritur lehtë në sesionin e sotëm, pasi tregtarët po presin takimin e javës së ardhshme të OPEC, ku eksportuesit më të mëdhenj në botë parashikohet të shtyjnë marrëveshjen për uljen e prodhimit. Por, në anën tjetër,…