Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

nxenes

Nxënësit e shkollës vizitojnë KEDS-in

Erea Blakaj, nxënëse e klasës së VIII, të martën e kishte një ditë shkollore ndryshe nga mësimet e zakonshme. Ajo, bashkë me 60 nxënësit tjerë të Shkollës Fillore “Xhemajl Mustafa” të Prishtinës vizituan KEDS-in. “Mësova shumë gjëra sot.…

KEDS, marrëveshje për praktikën e nxënësve

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami dhe drejtori i përgjithshëm i Kompanisë kosovare për distribuim dhe furnizim me energji elektrike (KEDS), George Karagutoff, nënshkruan Marrëveshje Bashkëpunimi, e cila ka për…

Fushë-Krujë, rrjedhje gazi në shkollë

Rreth 1.200 nxënës të shkollës 9-vjeçare “Adem Gjeli” në Fushë-Krujë janë nxjerrë nga klasat ku ata zhvillonin mësim nga mësuesit e tyre, pasi rrjedhja e gazit nga sistemi ngohës i shkollës, ka bërë të pamundur zhvillimin e mësimit. Gazi…

Bulqizë, dy nxënës helmohen me gaz

Dy nxënës të shkollës se mesme në Bulqizë janë paraqitur mesditën e sotme në spitalin e qytetit pasi kanë shfaqur shenja intoksikimi. Nxënësit kishin temperaturë të lartë, dhimbje koke e stomaku si dhe të vjella, ndërsa paraprakisht ata…

Shkup, nxënës e profesorë helmohen nga gazi

Dhjetëra nxënës dhe profesorë shqiptarë janë helmuar nga një gaz i panjohur që u ka shkaktuar dhimbje në trup dhe probleme me frymëmarrjen. Incidenti ka ndodhur dje pasdite në Shkollën e Mesme Ekonomike, që ndodhet në lagjen Veri të…

Nxënësit e shkollave njihen me KEDS-in

Zyrtarët e KEDS-it sot patën një vizitë ndryshe nga ato të zakonshmet. Një grup nxënësish prej 30 vetave të Qendrës Kreative, Institucion Parashkollor në Prishtinë, qëndruan për një vizitë informative në KEDS. Shkallët e Ndërtesës…

KEDS rrit sigurinë e nxënësve

Telat e largpërçuesit të dyfishtë që kalonin mbi oborrin e shkollës “12 Maji” janë futur nëntokë duke e mënjanuar përgjithmonë rrezikun permanent që i nënshtroheshin nxënësit dhe personeli i shkollës. Ky nuk është veprimi i vetëm ndaj…

Energji Ashta jep bursa studimi

Në vazhdim të angazhimit për të investuar në fushën e arsimit në komunitetin pranë HEC-it të Ashtës, projekt-kompania Energji Ashta formalizoi sot iniciativën për të mbështetur financiarisht dy nxënës të shkollës austriake “Peter Mahringer”…

Nxënësit trajnohen mbi kursimin e energjisë

Nxënës të shkollave 9 vjeçare në qytetin e Tiranës po sensibilizohen nga Milieukontakt Shqipëri, pjesë e rrjetit ECIM, mbi rëndësinë e efiçencës së energjisë. Përgjatë muajit maj Milieukontakt Shqipëri zhvilloi disa orë mësimi në klasat…