Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

ndotje

Indeksi i performancës mjedisore, Shqipëria e 40-ta

Shqipëria renditet e 40-ta në rang botëror dhe ndër të fundit në rajon për gjendjen mjedisore, sipas Indeksit Botëror të Performancës mjedisore. Indeksi i Performancës mjedisore (EPI) rendit vendet në të gjithë botën sipas performancës…

Nivel i lartë i ndotjes së ajrit në Mbretërinë e Bashkuar

Rregjistrohet katër herë më e lartë ndotja e ajrit në Mbretërinë e Bashkuar, ndotja toksike dhe dioksidi i azotit rreth porteve kryesore dhe rrugëve është katër herë më e lartë se ato të regjistruara më parë, sipas një raporti të bërë nga…

Prishtinë, ulet niveli i ndotjes së ajrit

Sipas matjeve të prezantuara nga Ambasada Amerikane, është përmirësuar gjendja e ajrit në Prishtinë, gjendja e ndotjes ka arritur në 97, që vlerësohet se nuk është i rezikshëm për shëndetin. Disa ditë më parë Prishtina kishte ndotjen më…

Ndotje alarmante e ajrit në Korçë

Në qytetin e Korçës po mbretëron një gjendje alarmante nga ajri i ndotur. Stina e ftohtë, përveç elementeve të përhershëm, shoqërohet edhe me shtimin e ndotësve të ajrit, që vijnë si pasojë e përdorimit të druve të zjarrit apo edhe…

KE paralajmëron ashpërsim masash ndaj ndotjes

Komisioni Europian (KE) njoftoi se do të marrë masa më të rrepta ndaj cilësisë së ajrit dhe do të penalizojë vendet anëtare që shkelin rregullat e BE-së për ndotësit siç janë oksidi i azotit etj. Komisioneri i BE-së për Mjedisin Karmenu…

Dioksidi i karbonit arrin nivele rekord

Përqëndrimet e dioksidit të karbonit në atmosferën e Tokës janë rritur në një nivel rekord. Ritja e nivelit të CO2 në vitin 2016 ishte 50% më e lartë se  se mesatarja e 10 viteve të fundit, sipas Organizatës Botërore Meteorologjike (WMO).…

Ndotja e mjedisit në zonat naftënxjerrëse

Në fushat e naftës në jug të Shqipërisë, banorët që jetojnë pranë puseve vuajnë pasojat shëndetësore dhe ekonomike që sjell ndotja e tokës, e ajrit dhe e ujërave nga kompanitë hidrokarbure, ndërkohë që autoritetet duken të pafuqishme për…