Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

ndërtim

TANAP do ofrojë gazin e parë më 30 qershor

Gazsjellësi Trans-Anatolian (TANAP) do të fillojë të operojë në fund të qershorit, tha drejtori i përgjithshëm Saltuk Düzyol më 18 prill. “Ne kemi planifikuar të hapim valvulën më 30 qershor për të filluar rrjedhën e gazit tregtar. Në…

Bëhet funksional nënstacioni i Bushatit

Nënstacioni i Bushatit ishte ndërtuar që para 10 viteve, por nuk kishte investimet e nevojshme duke mos i shërbyer banorëve, që furnizoheshin me linjat e vjetra. Së fundmi, falë një investimi ky nënstacion elektrik është bërë…

Shqetësimet mjedisore që shkaktojnë hidrocentralet

Përdorimi i fuqisë së ujit është forma më e lirë e energjisë, por shqetësimet mjedisore dhe shqetësime të tjera hedhin dyshime mbi vlerën e saj. Hidrocentrali është energji e gjeneruar duke përdorur energjinë e lëvizjes së ujit. Shi ose…

Kundër HEC-eve edhe në lumin Reka në Kukës

anorët e fshatit Topojan, Turaj, Breki, Nimçë, Shtrezë, Kollovoz dhe Novosej të Kukësit protestuan kundër ndërtimit të disa hidrocentraleve në lumin Reka në këtë zonë. Banorët janë të revoltuar pasi sipas tyre ndërtimii i këtyre…

TAP shtron 80% të tubacioneve në Shqipëri

Konsorciumi i gazsjellësit Trans-Adriatik njoftoi së fundmi se, mbi 80% e tubacioneve në Shqipëri dhe Greqi tashmë janë shtruar. Bëhet fjalë për 615 kilometra tubacione nga 765 që është i gjithë rrugëtimi i gazsjellësit. Këto tubacione…