Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

mzhe

MZHE po i hap rrugë zhvillimit të Trepçës

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka ka vizituar sot  Ndërmarrjem Trepça. "Në mëngjesin e sotëm, si pjesë e premtimeve për të rregulluar problemet e Trepçës, isha në vizitë në këtë ndërmarrje ku u takova me ekzekutivin dhe…

Ndërpritet greva e minatorëve të Trepçës

Ministri i Zhvillimit Ekonomik Valdrin Lluka ka arritur një marrëveshje me minatorët e Minierës së Stantërgut, me të cilën ndërpritet greva e tyre, e nisur dje, ndërsa brenda 10 ditësh kërkesat e minatorëve do të trajtohen nga institucionet…

Lluka: Strategjia e Energjisë, udhërrëfyes për sektorin

Qeveria e Kosovës në mbledhjen sotme ka aprovuar  Strategjinë e Energjisë së Kosovës 2017-2026, të cilën e ka prezantuar Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka, me ç’rast tha se ky dokument synon krijimin e një sektori të zhvilluar…

MZHE, investim strategjik në miniera

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci, ka marrë pjesë në prezantimin e kompanisë “Esaan”, e cila ka shpalosur planet e saj për investime në sektorin minerar në Kosovë, respektivisht krijimin e vendeve të punës. Kjo kompani…

Trepça mbetet pa status të përcaktuar

Disa ditë para përfundimit të këtij viti, asnjë strategji apo ligj që do të përcaktonte fatin e gjigantit metalurgjik “Trepça”, nuk është dërguar në Kuvendin e Kosovës. Kjo ka bërë që statusi i ndërmarrjes më të madhe në vend, të vazhdojë…

Lançohet modeli 2050 i energjisë në Kosovë

Pas publikimit zyrtarë të Modelit 2050 te Energjisë së Evropës Juglindore, më 17 qershor në një ngjarje të përbashkët të Komisionit Evropian në Bruksel ne kuadër të aktivitetit te tyre vjetorë “Java e Qëndrueshmerisë Energjetike së BE-së”,…

Efiçenca energjitike në Kosovë: projekt 31 mln USD

Ministria e Zhvillimit Ekonomik dhe Banka Botërore për Kosovë, sot lansuan nisjen e projektit për Efiçiencë të Energjisë dhe Energji të Ripërtëritshme, që do të përkrahet përmes kredisë së IDA në vlerë prej 31 milionë dollarë. Drejtues të…

MZHE: Furnizim stabël me energji

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci i shoqëruar nga zëvendësministrja Besa Zogaj – Gashi, kanë vizituar Korporatën Energjetike të Kosovës (KEK), ku janë pritur nga Bordi i Drejtorëve dhe menaxhmenti i kësaj korporate me c’rast…

Propozim financiar për TEC “Kosova e Re”

Në Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik, Komisioni për Vlerësimin e Ofertave, në prezencë të Komitetit Drejtues të Projektit (KDP), Këshilltarit të Transaksionit dhe Këshilltarit Strategjik, dhe anëtarëve vëzhgues, ka bërë hapjen e Propozimit…