Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

model

Konçesionet e naftës, ja zgjidhjet që po diskutohen

Viti 2018 duket të jetë një vit tejet dinamik për sektorin energjetik parë ky në disa dimensione, së pari vijimi i zbatimit të modelit të ri të tregut të energjisë elektrike, së dyti gazsjellësi TAP dhe gazifikimi dhe së treti rifreskimi i…

Sekretariati: Të rishikohet modeli i tregut

Sekretariati i Komunitetit të Energjisë ka publikuar rishikimin e radhës për Ballkanin Perëndimor duke marrë në analizë ecurinë e modelit të ri të tregut të energjisë, ngritjen e bursës si dhe aspekte të tjera teknike. Aktualisht…

Prodhimi i Tesla, 25000 në tremujorin e parë

Prodhuesi i makinave elektrike, Tesla, ka shënuar një rekord në dërgesat e tremujorit të parë, ndërkohë që kreu ekzekutiv Elon Musk përgatitet të fillojë prodhimin e Modelit 3 në Korrik. Kompania ka dërguar mbi 25 mijë automjete në tre…

OST si bursë energjie, ja modeli

Operatori i Sistem Transmetimit (OST), i cili në kuadër të modelit të ri të tregut të energjisë do të bëjë dhe rolin e bursës së energjisë (ku do blihet dhe shitet energjia) do të funksionojë sipas modelit “Day Ahead” ose “Një ditë para”.…

Çmimet e energjisë do përcaktohen nga tregu i lirë

Tregtarët e energjisë (furnizuesit) dhe konsumatorët fundore do të do të shkëmbejnë energji elektrike me çmime të parregulluara sipas një rregullave të reja të tregut të energjisë, të cila janë në proces miratimi nga Enti rregullator i…

300 mijë prenotime për Tesla model 3

Vetëm tri ditë nga prezantimi i modelit të ri të Tesla, Model 3, janë arkëtuar mbi 10 miliardë dollarë prenotime, ndërkohë që prototipi i parë del në 2017. Sipas të dhënave të publikuara nga vetë kompania, deri më 2 prill, janë bërë 276…

Diskutohet modeli i ri i tregut dhe bursës së energjisë

Ministri i Energjisë dhe Industrisë Z.Damian Gjiknuri mori pjesë sot në takimin e grupit që po punon për projektin e krijimit të Bursës Shqiptare të Energjisë dhe Modelin e ri të Tregut. Në takimin ku u prezantua studimi i bërë nga…

Tryeza për modelin e tregut dhe bursën e energjisë

Në ambientet e Ministrisë së Energjisë dhe Industrisë u zhvillua takimi i tretë në kuadër të grupit të punës për krijimin e Bursës së Energjisë Elektrike në Shqipëri ku u diskutua mbi konceptin bazë për ndërtimin e modelit të tregut të…

Tregu i energjisë: Shqipëria sjell modelin skandinav

Shqipëria është duke projektuar tregun rajonal të energjisë elektrike, për të nxitur afrimin më të madh ekonomik në Europën Juglindore, sipas modelit të vendeve nordike. Europa veriore ka krijuar një përvojë të frytshme prej disa…

Lançohet modeli 2050 i energjisë në Kosovë

Pas publikimit zyrtarë të Modelit 2050 te Energjisë së Evropës Juglindore, më 17 qershor në një ngjarje të përbashkët të Komisionit Evropian në Bruksel ne kuadër të aktivitetit te tyre vjetorë “Java e Qëndrueshmerisë Energjetike së BE-së”,…