Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

miniera

Kosovë, KPMM informon bizneset për lejet minerare

Komisioni i Pavarur për Miniera dhe Minerale (KPMM), do të zhvillojë një takim me përfaqësuesit dhe personat përgjegjës të ndërmarrjeve që merren me shfrytëzimin dhe përpunimin e lëndëve minerare. Në këtë takim të rëndësishëm, anëtarët e…

Zhvillimi i industrisë së minierave, i rëndësishëm

Fabrika e pasurimit të bakrit në minierën e Spaçit në Mirditë, një investim total prej 25 milionë dollarësh, është gati të nisë procesin e pasurimit të mineralit të bakrit, çka i rrit vlerën mineralit. Kryeministri Edi Rama u shpreh se…

Trepça merr liçencat për katër miniera

Duke e parë si interes të përgjithshëm publik, si dhe duke pas për bazë aspektin ekonomiko- social të zhvillimit, Komisioni i Pavarur Për Miniera dhe Minerale në një takim ad hoc shqyrtoi kërkesat e ndërmarrjes Trepça për licenca të…

EITI, Konferencë ndërkombëtare për industrinë nxjerrëse

Nisma për Transparencë në Industrinë Nxjerrëse (EITI) organizoi për herë të parë një Konferencë Ndërkombëtare, mbi kuadrin financiar dhe ligjor në industrinë nxjerrëse në Shqipëri, si dhe praktikave më të mira ndërkombëtare. Të pranishëm…

Në Mitrovicë ka 60 mln tonë mbetje industriale

Ndonëse një pjesë është shitur më herët, mbi 80 milionë tonë mbetje industriale të “Trepçës”, që përbëjnë metal, plumb, zink, argjend dhe metale tjera të rralla të akumuluara gjatë 80 vjetëve të punës së gjigantit ekonomik, do të trajtohen…

Kosovë, investitorët e huaj shprehin interes për minierat

Ministri i Zhvillimit Ekonomik Valdrin Lluka, ka pritur në një takim Ambasadorin e Kanadasë  për Kosovë, rezident në Kroaci, Daniel Maksymiuk, me të cilin ka bashkëbiseduar për zhvillimet ekonomike në vend, përfshirë prioritetet e Qeverisë…

VV: Minierat e KEK po dëmtohen qëllimisht

Në tryezën e mbajtur sot nga Komiteti për Energjitikë i Vetëvendosje!-s me temë “Sfidat e energjitikës - problemet në minierat e qymyrit” mbajtën prezantimet e tyre Kryetari Visar Ymeri, Drejtuesi i Komitetit për Energjetikë, Naim Hoxha,…

Minierat, MEI refuzon rishikimet e masave

Në korrik Ministria e Energjisë dhe Industrisë ka refuzuar të paktën 11 subjekte që kërkonin heqje të masës administrativë të marrë ndaj tyre. Masat për të cilat u kërkua rishikimi i përkisnin një periudhe relativisht të vjetër,…

Shitjet, forcohet industria nxjerrëse

Indeksi i shitjeve në sektorin prodhues të ekonomisë shqiptare u rrit me 9.4% në tremujorin e parë të vitit. Sipas të dhënave nga Instituti i Statistikave, rritja e lartë e shitjeve u mbështet sidomos nga rimëkëmbja në segmentin e…