Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

minatorë

Ndërpritet greva e minatorëve të Trepçës

Ministri i Zhvillimit Ekonomik Valdrin Lluka ka arritur një marrëveshje me minatorët e Minierës së Stantërgut, me të cilën ndërpritet greva e tyre, e nisur dje, ndërsa brenda 10 ditësh kërkesat e minatorëve do të trajtohen nga institucionet…

Një kilometër nën tokë

Çdo ditë, minatorët e Trepçës lëshohen në një thellësi prej mbi tetëqind metra nën sipërfaqen e tokës për të nxjerrë xehet dhe mineralet. Me punën e tyre ata nxjerrin mbi tokë, pasurinë nëntokësore të Kosovës. Afër hyrjes së minierës,…

Minatorët, paga jo më pak se 200% e pagës minimale

Paga e punonjësve në miniera duhet të caktohet nga kontrata e punës, por jo më pak  se 200% e pagës minimale në shkallë vendi . Ky është propozimi i deputetit të  LSI, Përparim Spahiu, i sjellë në komision e Punës, Çështjeve Sociale dhe…

Punëtorët e minierave, punëkërkuesit më të mëdhenj

Në Shqipëri, punonjësit e minierave janë punëkërkuesit më të mëdhenj dhe të papunët më afatgjatë. Për vitin 2016, sipas të dhënave të Shërbimit Kombëtar të Punësimit rezultuan 41,488 punëkërkues të papunë që i përkisnin kategorisë së…

Qeveria, amnisti për minatorët invalidë

Këshilli i Ministrave ka miratuar vendimin për faljen e detyrimeve ndaj fondit të sigurimeve shoqërore të personave në pension invaliditeti dhe të personave që kanë marrë pension sipas ligjit “Për pensionet e punonjësve që kanë punuar në…

Propozimi: Minatorët me 2 statuse

Deputeti i LSI për qarkun Dibër, Përparim Spahiu ka depozituar në Parlament një nismë të ngjashme me atë që minatorët kanë dërguar në Ministrinë e Energjisë, për përfshirjen e punonjësve të industrisë minerare në një status të veçantë.…

Ukrainë, shpërthim në një minierë

Një shpërthim i fuqishëm në një minierë qymyri në pjesën perëndimore të Ukrainës, ka shkaktuar 8 viktima. Sipas njoftimit të shërbimeve të emergjencës, 20 minatorë janë shpallur të zhdukur pas shpërthimit. Ndërkohë mediat lokale…

Kosova e përkushtuar për rimëkëmbjen e Trepçës

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, priti në takim përfaqësuesit e menaxhmentit, të sindikatës dhe një numër të minatorëve të Trepçës, me rastin e shënimit të Javës së Minatorëve, që shënohet për nder të 28 vjetorit të grevës…

Minatorët kërkojnë zbatimin e ligjit për Trepçën

Minatorët e minierës së Trepçës në Stantërg, i kanë kërkuar Qeverisë së Kosovës që të fillojë së zbatuari Ligjin për kombinatin dhe të krijojë kushte më të mira të punës për ata. Isuf Beqiri, minator në minierën e Stantërgut që prej…